Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kékbe borult az ország a Gyermekek Világnapján

Szerző: Babaszoba.hu

2019. november 21.

Forrás: UNICEF

A Gyermekjogok Világnapján az UNICEF Magyarország felhívására naplemente után kékbe borult számos ikonikus épület a fővárosban és más településeken is.

Kékbe borult az ország a Gyermekek Világnapján (fotó: Kabai Katalin)
A díszkivilágítás a 30 éve elfogadott Gyermekjogi Egyezményre hívja fel a figyelmet, valamint arra, hogy jelen pillanatban is 41 millió gyerek szorul azonnali segítségre a világban. Sok gyermek számára az ivóvíz és a megfelelő táplálék is elérhetetlen, miközben a fegyveres konfliktusok minden évben egyre több gyermekáldozatot követelnek.
A Műcsarnok is kékbe borult (fotó: UNICEF)


Budapesten november 20-án az UNICEF színében tündökölt többek között Lánchíd, a Műcsarnok, a Művészetek Palotája, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Q épülete, a Duna Plaza, a Hotel Clark és a Sofitel Budapest Chain Bridge.
Győr, a Jedlik Ányos Híd (fotó: UNICEF)


Alsómocsoládon a Faluház, az Őszi Fény Idősek Otthona és a Konferencia központ, Biatorbágyon a Tópark Lakópark, Debrecenben a Nagyerdei Stadion és Nagyerdei Víztorony, Győrben a Jedlik Ányos Híd, Kaposváron a Csiky Gergely Színház, Orosházán a Főtér, a Polgármesteri Hivatal és a Diáktanya, Sopronban a Tűztorony, Szegeden az ART HOTEL SZEGED, Tiszafüreden a Tisza Balneum Hotel Tiszafüred, Zalaegerszegen a Városháza kapott különleges világítást.
Szeged, ART Hotel (fotó: UNICEF)
Orosháza, Főtér (fotó: UNICEF)
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések