Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kék Medve és Gondolatjel - Hírességek, akik hajmeresztő nevet adtak a gyerekeiknek

Szerző: Bagaméri Viki

2021. május 22.

Forrás: babaszoba.hu

Megesik, hogy a különleges névválasztás jegyében a szülők igencsak túllőnek a célon. Most ezekből a meghökkentő keresztnevekből hoztunk mutatóba jó párat!

Nem ritka, hogy bejárja az internetet, amikor egy hétköznapi szülőpár szokványosnak cseppet sem mondható név anyakönyvezését kérvényezi - mint ahogy legutóbb a Pandémiával történt -, a hírességek azonban nem csinálnak nagy ügyet ebből: szemrebbenés nélkül nevezik el a gyereküket városokról, égtájakról, a reggelijükről, a kedvenc színükről vagy a szerencseszámukról.

Ezek a gyerekek tényleg különleges neveket kaptak!

(Fotó: Getty Images)

Gwen Stefani és Gavin Rossdale is igazán különleges nevet akart adni, amikor bővült a családjuk, a választásuk így esett a Zuma Nesta Rock névre. A Zuma egyrészt egy partszakasz neve Malibuban, másrészt egy videójáték neve is, nem világos, hogy a párt melyik inspirálta. Van azonban egy harmadik lehetőség is, ami szinte kizárt: az angol szlengben a zuma egy emésztőrendszeri betegség elnevezése. 
Alice Cooper három gyereke kapott hajmeresztő nevet: Calcio egy kaliforniai város neve és egy különleges macskafajtát is így hívnak, Dash egész egyszerűen azt jelenti: Gondolatjel, a harmadik kisgyerek névválasztásánál ismét a kaliforniai városok közül csemegéztek, így találtak rá arra, hogy Sonora.
Penn Jillette egy amerikai illuzionista, aki mindkét gyerekének különös nevet választott. Az első fia a Moxie CrimeFighter nevet kapta - a Moxie a tengerentúlon egy kólához hasonló szénsavas üdítő, aminek ebben a névkombinációban szembe kellene szállnia a bűnözéssel. Második gyermekét Zoltennek keresztelte, méghozzá a magyar Zoltánból inspirálódva.
Jamie Oliver és felesége, Jools nem csak a különleges receptekért rajonganak, hanem a gyereknevek terén is az egyediségre törekszenek. Mindhárom kislányuk fura nevet kapott: Poppy Honey Rosie neve azt jelenti, Pipacs Méz Rózsa, Daisy Boo Pamela neve annyit tesz Margaréta Füttyszó Pamela, míg a legkisebb lányuk a Petal Blossom Rainbow nevet kapta, vagyis Szivárványos Virágszirom (a Petal Rainbow egyébként az egyik Én kicsi pónim neve!)
Nicholas Cage kisfiának neve első hangzásra talán egyáltalán nem tűnik furcsának: a kicsit Kal-Elnek hívják, amit sem leírni, sem kimondani nem nehéz. A jelentése viszont... A színész és párja arról a bolygóról nevezték el a trónörököst, amelyiken Superman született!
Alicia Silverstone és Christopher Jarecki Bear Blunak, azaz Kék Medvének nevezték el a kisfiukat, a U2 gitárosa pedig a Blue Angel, azaz a Kék Angyal nevet adta a gyermekének. Geri Halliwell (az egykori Ginger Spice) kislányát Bluebell Madonnának hívják - a név első része Harangvirágot jelent, a második fele pedig pont azt, aminek látszik: a világhírű énekesnőnek akartak tisztelegni a névválasztással.
A zenészként híressé vált Frank Zappa és felesége mindhárom gyerekének furcsa nevet választott. Idősebb lányuk a Moon Unit (azaz Hold Egység) nevet kapta, kisfiukat pedig Dweezilnek keresztelték el. Ez a név a szleng szerint egy olyan rafinált rosszfiút jelent, aki vonzó külsejével csalja tőrbe áldozatait.
A legrosszabbul mégis legkisebb lányuk járt, aki a Diva Muffin nevet kapta születésekor: erről a különleges kombinációról az apuka azt mesélte, hogy a baba olyan hangerővel sírt fel a születését követően, hogy azt több száz méterről is hallani lehetett, így egyértelmű volt számukra, hogy Divanak nevezzék. A Muffin pedig kedvenc reggelijüknek állít örök emléket...

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések