Baba

Kampány indult a koraszülött és szívbeteg kisbabákért

Kampány indult a beteg gyerekek segítésére: a pécsi kampány szívbeteg és koraszülött gyerekeket ment.
2018. Október 29.
Kampány indult a koraszülött és szívbeteg kisbabákért

A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány már több mint 20 éve végzi munkáját a Pécsi Gyermekklinikán, elsősorban a gyermekkardiológiai ellátás fejlesztésével. 2004 óta a dél-dunántúli régióban kizárólag az alapítvány végzi a koraszülöttek és beteg újszülöttek mentését, 21 munkatárssal napi 24 órában. 2016 tavaszán elindították országos Babamentő programjukat, melynek keretein belül ingyenes csecsemő újraélesztési tanfolyamokat tartanak szülők számára.

“Új #adjeselytnekik kampányunkkal arra szeretnénk felhívni figyelmet, hogy a koraszülött vagy szívbeteg kisbabákból is lehetnek egészséges felnőttek, akik teljes értékű életet élhetnek többi embertársukhoz hasonlóan. Szeretnénk bemutatni, hogy minden koraszülött és minden szívbeteg gyermek felnőtt korára megvalósíthatja álmát! Bízunk benne, hogy lehetőségünk lesz valós sikertörténeteket is bemutatni, ezzel erőt adva minden családnak, ahol koraszülöttként vagy szívbetegen születik egy gyermek” – írják közleményükben.

Az alapítvány most támogatókat vár mentőautók fenntartására, a szakorvosok képzéseire, az orvosi eszközök pótlására, valamint a Babamentő program finanszírozására gyűjt.

Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/szgya/

Instagram oldaluk: https://www.instagram.com/szivbeteggyermekekert_szgya/

Az Alapítvány weboldalai:

https://koraszulottmentes.hu/

https://babamento.hu/

https://koraszulottmentor.hu/

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Y-shift