Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Jövő nyárra lehet széles körben elérhető a koronavírus elleni oltóanyag

Szerző: Babaszoba.hu

2020. július 21.

Forrás: HVG.hu

Idén már nem valószínű, hogy lesz széles körben elérhető oltóanyag, de a WHO szerint a most tesztelt vakcinák közül legalább egy hatékony lesz.

Jövő nyárra lehet széles körben elérhető a koronavírus elleni oltóanyag (fotó: Getty Images)
A következő év közepére elképzelhető, hogy széles körben elérhető oltóanyag áll majd rendelkezésre az új típusú koronavírus ellen - mondta Szumija Szvaminatan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető kutatóorvosa a dpa német hírügynökségnek adott interjúban.
Az indiai orvos abból vonta le ezt a következtetést, hogy jelenleg több mint húsz oltóanyag van már a klinikai tesztelés fázisában, és a WHO szerint ezek közül néhány valószínűleg be is fog válni - írja  a hvg.hu az MTI nyomán.
Szvaminatan arra számít, hogy 2021 elejére elkészülnek a kutatási eredmények, és az év közepére felfuttatható annyira a vakcina tömeggyártása, hogy az oltóanyag széles körben alkalmazható legyen.
A WHO vezető kutatóorvosa abból indul ki, hogy egy kísérleti vakcinának körülbelül 10 százalék esélye van a sikerre, így a jelenleg folyamatban lévő kísérleti oltóanyagok közül legalább egy vagy kettő, de akár több is hatékony lehet.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák