Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Jól hall a kisbabád?

Szerző: Balányi Klári, szakértő: Máramarosi Rita edző

2010. március 1.

Lektor: Dr. Korausz Etelka gyermekorvos

Forrás: Kismama magazin

Hangokra minden kicsinek szüksége van a beszédfejlődéshez. Ezért fontos, hogy minél előbb fény derüljön a halláscsökkenésre, ne csak akkor, ha a gyerek emiatt már többéves hátrányban van jól halló társaival szemben.

2010 februárjában nyitotta meg kapuit Budapest szívében egy speciálisan gyerekek számára létesített hallásdiagnosztikai centrum a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekgyógyászati Klinikájának szakmai támogatásával. Magyarországon az újszülötteknek csupán 30 százaléka esik át objektív hallásszűrésen, ezért előfordul, hogy csak négy-hat éves korukban derül ki, hogy valami nincs rendben a hallásukkal.
Ha kihasználatlanul marad a korai felismerés lehetősége, akkor a rehabilitáció és a fejlesztés rosszabb helyzetből indul, és következményei a gyerek beszédfejlődésére, egész személyiségére hatással lesznek. Az EduKid Kft.-nél igénybe vehető komplex szolgáltatások, például az objektív audiológiai vizsgálatok, a magatartás(reflex)-megfigyelésen - vizuális megerősítésen -, játékos audiometrián alapuló vizsgálatok, a beszédfejlesztés, a részképesség-fejlesztés, a logopédia nagymértékben elősegítik a korai felismerést és rehabilitációt.

Fotó: EduKid Kft.

EduKid Kft.
Cím: 1074 Budapest, Akácfa u. 54
Tel: +36 20 3372-635

A márciusi Kismama magazint keresd az újságárusoknál vagy fizess rá elő!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák