Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Jogi diadal a nyilvános szoptatásban

Szerző: Jaksa Petra

2018. augusztus 1.

Forrás: babaszoba.hu

A nőket eddig folyamatosan kritizálták és megszólták, ha nyilvános helyen szoptattak. Mostantól azonban hivatalosan mondhatják, hogy teljesen legális, amit tesznek. Legalábbis Amerikában.

Jogi diadal a nyilvános szoptatásban
Évekig két tagállam (Utah és Idaho) nem rendelkezett semmilyen jogi szabállyal, ami a nyilvánosan szoptató édesanyákat védte volna, a dolog azonban az új törvénnyel gyökeresen megváltozott.
Utah államban a törvényjavaslatot, mely úgy szólt "Minden nő szoptathat nyilvános helyen attól függetlenül, hogy elfedi-e magát vagy sem" némi ellenállással ugyan, de elfogadták.
A Salt Lake Tribune-nek nyilatkozó Curt Webb republikánus képviselő szerint azonban a szövegezés hagyott némi kívánnivalót maga után. "Ez úgy hangzik, mintha a nőknek nem kellene egyáltalán eltakarniuk magukat" - mondta Webb. "Én ezt nem tudom elfogadni. Egyszerűen nem."
Ezért a javaslatot módosították és teljes egészében kivették azt a mondatot, hogy "attól függetlenül, hogy elfedi-e magát vagy sem" - így végül 66-5 szavazattal véglegesen elfogadásra került.
Idaho államban simábban átment a törvény. 66 igen és 0 nem szavazatot kapott. Mostantól tehát a szoptató kismamák jogilag védve vannak az összes amerikai tagállamban, amivel az USA is felzárkózott az Egyesült Királyság, Ausztrália és más szoptatás védelmében élenjáró országok sorához.
Kapcsolódó cikkeink nyilvános szoptatás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák