Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Jelentős összegű babakötvényt vásároltak a megtakarítók

Szerző: Babaszoba.hu

2015. augusztus 4.

Forrás: MTI

A babakötvényekből eddig 17 milliárd forintnyit vásároltak, és 800 milliárd forint lakossági állampapír és egymilliárdnyi euró kötvény van a magánbefektetők birtokában - mondta Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese az M1-en.

A babakötvényt a 18 év alatti gyermekre lehet megkötni. Ezt az állampapírt Start értékpapír számlára lehet vásárolni, amelynek megnyitásához egyszer mindenképpen fel kell keresni a kincstár valamelyik ügyfélfogadási irodáját. A 2005. december 31. után született gyerekek - életkezdési támogatásként - egyszeri 42 500 forint jóváírásban részesülnek. A számlán elhelyezett összeg az infláció felett 3 százalékkal kamatozik a gyermek 18 éves koráig - ismertette az elnökhelyettes.
A befizetések nagyságára nincs előírás, de célszerű havi 5 ezer forintot megtakarítani a számlán, mivel akkor jár a megtakarítás 10 százalékának maximuma, azaz évi 6 ezer forint támogatás. Ekkora megtakarítással számolva a 18 éves futamidő végén 2 millió forint gyűlik össze a számlán, amely már jelentős összeg az életkezdéshez - tette hozzá Balatoni Ildikó.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák