Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Játék a padlón

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 28. | Frissítve: 2016. december 7.

Forrás: Kismama magazin

Játsszunk együtt a földön a kicsivel! Alkalmazkodjunk helyváltoztatási képességeihez, és ereszkedjünk négykézlábra kúszó-mászó kisbabánk mellé.

Bújjunk el az ágy vagy a fotel mögé, és szóljunk csemeténknek. Ha elindult felénk, kukkantsunk ki a rejtekhelyről. Nagyot nevet majd, ha összetalálkozunk.

Játsszunk a padlón!

Gurítsuk el a labdát és menjünk utána négykézláb. Egymás mellől induljunk, és ösztönözzük a kis lurkót gyorsaságra: ki éri el a labdát?
A kúszó-mászó baba élvezi a nagy tereket, a felfedezés lehetőségét. A labda mellett minden érdekelheti ami "mozog": vizes palack, guruló tárgyak. Egy egyszerű műanyag flakont gurítsunk ide-oda a szobában, imitáljuk, hogy mi is el akarjuk kapni.
A búgócsigát már nem csak nézni, hanem elkapni is tudja, miközben a tárgy mozog.
Bármilyen pörgettyű, egy egyszerű fakarika is hatalmas érdeklődést tud kiváltani, hiszen egyszerre forog és halad. Biztosan a nyomában lesz a baba.
Készítsünk akadálypályát párnákból, összehajtogatott takarókból. Helyezzünk el hármat-négyet egymástól körülbelül egy-egy méteres távolságra. Üljünk az utolsó mögé, az akadályok tetejére pedig állítsunk egy macit vagy más kedves állatkát. Hívjuk a babát magunkhoz, vagy irányítsuk a macihoz.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák