Baba

Itt a köldökvédő pelus és a környezettudatos

A pelenkák fejlesztése sosem áll meg - több új pelustípus is került most a boltok polcaira. Jövünk tehát az újdonságokkal! Nézzük, mit tudnak az új pelenkák?
2019. Május 08.

Köldökvédő pelus

Az újszülöttek pelenkázásánál kardinális kérdés a köldök védelme, főleg amíg nem esik le a köldökcsonk – ezt minden anyuka tudja. Erre az igényre reagál az új fejlesztésű Pampers Premium Care pelus. Több dolog miatt is szerethető verzióról van szó, de mi a köldökvédő réteget emelnénk ki, ami hosszú ideig óvja a baba köldökét, és jól illeszkedik az újszülöttek érzékeny pocakjához is. Ezen felül a pelenka belsejében 3 nedvszívó csatorna vezeti el a nedvességet, amelyek új, hálós kiképzése lehetővé teszi még a híg széklet felszívását is. Ez tényleg jól jöhet a kezdeti pelenkázós időszakban, amikor egyáltalán nem számít ritka vendégnek a folyós kaki. Amit még előnyként lehet ennél az új pelenkánál kiemelni, az a még jobb szellőzés, ami  a speciális légáteresztő anyagnak köszönhető.

A megújult pelus 12 órás szárazságot ígér, a pelenka telítettségét és a peluscsere szükségét pedig egy nedvességjelző csík mutatja. (Ez szintén praktikus lehet annak, aki nem tudja eldönteni egykönnyen, csereérett-e a pelus.) Ami még jó hír: hogy 0-ás és 1-es méretben is kapható. És pár szó az esztétikumról: bájos, kézzel rajzolt állatfigurák díszelegnek a pelenkán.

Amennyire lehet, környezetbarát

A másik újdonság pelus (plusz popsitörlő) fronton a Pampers Pure Protection. Ez a termék azoknak lehet igencsak vonzó, akik környezettudatosak, illetve azoknak, akik szeretnének megszabadulni az allergén anyagoktól pelenkázásnál is. (Ez azért is fontos szempont, mert a babák jóval érzékenyebbek az allergén anyagokra, illatanyagokra is, mint a felnőttek. Különösen azoknál kell vigyázni, akiknek a családjában már van allergiás, ekcémás.) A Pure pelusban nincs illatanyag, klórtartalmú fehérítő és latex sem, ezt használva eggyel kisebb az esély arra, hogy allergiás reakció jelentkezik a babánál.

Az új pelus fenntarthatóan termesztett gyapotból készül, ráadásul a gyártáshoz norvégiai szélerőművekből származó, megújuló energiát használnak fel, jelentősen csökkentve ezzel a környezeti terhelést. A gondosan válogatott, növényi eredetű anyagok, illetve bőrgyógyászatilag tesztelt hipoallergén bőrápoló összetevők védik a kicsi popsiját. A popsitörlő is hasonló előnyökkel bír – 99%-ban tiszta vízből áll, 1%-ban pedig bőrbarát anyagokat tartalmaz.

Itt a köldökvédő pelus és a környezettudatos

Aki már kipróbálta, ossza meg velünk tapasztalatait!