Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ismét vizsgálják a rákkeltő hintőporokat

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 17.

Forrás: Index.hu

Vizsgálatot kezdeményeztek a Johnson & Johnson egyik hintőpora miatt.

Ismét vizsgálják a rákkeltő hintőporokat
Hogy kiderítsék, valóban hazudott-e a Johnson&Johnson az egyik hintőporuk lehetséges rákkeltő hatásaival kapcsolatban, vizsgálatot kezdeményezett az Egyesült Államok igazságügy-minisztériuma, írja az Index.hu a Reuters-re hivatkozva.

Eltitkolták a rákkeltő anyag jelenlétét

A cég töbmilliárdos büntetést kapott, miután lebukott, hogy tudnak arról, már 1970 óta, hogy termékük veszélyes, amit elsunnyogtak. Egy korábbi cikkében tárta fel a Reuters, hogy a Johnson&Johnson termékeikben időről-időre azbeszt jelenlétét mutatták ki, amiről a cég tudott. A rákkeltő anyagot a tesztek már a 70-es években kimutatták, de sem a hatóságok, sem a nyilvánosság felé nem jelezte ezt a cég.

14 ezren vádolják a céget

A cég dokumentumait a Washingtonba összehívott vádesküdtszék nézi át, hogy kiderüljön, a cég illetékeseinek milyen információja volt a termékeikben fellelhető esetleges rákkeltő anyagokról. A februári idézés óta a cég elmondása szerint nem történt fejlemény az ügyben, és közölték azt is, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal. 14 ezer felperes vádolja azzal a Johnson&Johnson-t, hogy különféle hintőportermékeik - többek között a csecsemőknek szánt változat - rákot okoztak.
Kapcsolódó írásunk:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák