Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Írjunk bébinaplót!

Szerző: Babaszoba.hu

2009. február 8. | Frissítve: 2016. március 13.

Forrás: Kismama magazin

A rendszeresen vezetett bébinapló nagy segítség lehet következő babánknál, mert adataik összehasonlítása segíthet egy-egy betegség vagy az allergiás tünetek feltérképezésében.

Írjunk bébinaplót!

A testvérek fejlődését is összehasonlíthatjuk. Eloszlathatjuk aggodalmunkat, ha kiderül feljegyzéseinkből, hogy igenis gyarapszik valamennyit, időnként van széklete, és nem állandóan folyik az orra. Ismerőseink megjegyzéseitől és néhány kimerítő éjszakától elbizonytalanodva gyakran sötétebben látjuk a valóságot.

Mit jegyezzünk fel?

Az első három hónapban hetente írjuk fel kisbabánk súlyát, a széklet gyakoriságát, hozzávetőlegesen a napi pisis pelenkák számát, alvási szokásait. Ha aggódunk valami miatt, rövid kísérleti időszakon át akár naponta is feljegyezhetjük ezeket az adatokat. Később elegendő kéthetente, havonta beírni a baba súlyát, szokásait, kialakuló napirendünket.

Mindig jegyezzük fel az új étel bevezetését, egy-egy új mozgásforma megjelenését. Az első év vége felé haladva bébinaplónk egyre kevesebb adatot és mind több élményt fog tartalmazni. Évek múlva elolvasva újra átélhetjük majd azt az örömet, amit az első mosoly, az első bizonytalan lépések és az első gőgicsélő hangok jelentettek számunkra.

Kapcsolódó cikkeink:
 • 5 élvezetes anyablog
 • Babanapló - a mamának is jó

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák