Baba

Instamamik, akiket érdemes követni

Nem titkolom, elég sokat nyomkodom a mobilomat a gyerekek mellett. Gyakran a munkámból kifolyólag, de az is előfordul, hogy egy-egy nyűgösebb napon rajtam alszik el a kisfiam, és én inkább meg se moccanok, mintsem véletlen felébresszem őt.
2019. Február 07.
Instamamik, akiket érdemes követni

Ilyenkor jó időtöltés például az Instagram, mely – amennyiben megfelelő felhasználókat követsz – egyszerre szolgáltat információt a külvilágról, szórakoztat, sőt taníthat, motiválhat is.

Íme 9 (+1 kakukktojás) olyan követésre méltó “Instamami”, akinek galériájában nem csak szép, megszerkesztett képek, hanem valódi pillanatok, értékes üzenetek, és hasznos tartalmak is találhatóak:

@forherszandra

Szandra korábban főként beauty bloggerként volt ismert, azonban mióta édesanya lett, életmóddal kapcsolatos tartalmakat is készít és betekintést enged családja mindennapjaiba is. Lili és Vince tüneményes duója mindig tud újat produkálni, Szandra pedig semmit sem rejt véka alá. Őszinte, közvetlen és nagyon-nagyon hiteles. Ha vonz a sminkek, kozmetikumok világa, és mindemellett jól jönne egy-két tipp a gyerekekkel kapcsolatban is, akkor őt mindenképpen kövesd be! Szandra rendszeresen vlogol is – szintén nem csak beauty témakörben – így érdemes őt megkeresned a nagy videomegosztó portálon is.

https://www.instagram.com/p/BrnZYHZBIqa/

@anyaborbenblog

Fanni egy elbűvölő friss ovis, ikerpár Dorka és Sára édesanyja. Instagramja telis-tele van elgondolkodtató, hasznos és gyakran megmosolyogtató tartalmakkal. Nagyon emberközeli, valós, sokszor érezheted úgy bejegyzéseit nézegetve, mintha jó barátnők lennétek, még akkor is, ha igazából még sosem találkoztatok. Gyerekekkel kapcsolatos posztjai mellett sok hasznosat oszt meg háztartással/lakberendezéssel kapcsolatban is, outfit posztjaiban pedig praktikus, de csinos és nőies – ráadásul megengedhető árfekvésű – “anyuka szetteket” mutat be. Ha szívesen olvasnál többet tőle, mint egy-egy képaláírást, akkor keress rá az Anyabőrben blogra!

https://www.instagram.com/p/BsfdV7tAgIu/

@andibitay

Andi a lassan 4 éves Dávid anyukája, aki ha épp nem gyereket nevel, akkor szabadúszó social media managerként dolgozik. Andi a Maisonblog, – minimalista életstílust népszerűsítő blog- tulajdonosa és az egyszerűbb, kacatmentes és környezetbarát élethez segítséget nyújtó tippjeivel Instagramján sem fukarkodik. Nem fél megosztani kudarcait, mellényúlásait sem, valós tapasztalatai alapján íródott ötleteit így te is könnyedén beépítheted hétköznapjaidba. Ha érdekel a slow living, a természettudatosság, az egyszerűbb gyermekkor, mindez egy végtelenül kedves, őszinte és valódi anyuka tolmácsolásában, akkor Andi profilját mindenképpen érdemes követned.

https://www.instagram.com/p/BqZOscYg0K5/

@dorothyinstyle

Dóra a bűbájos és cserfes Olívia Léna édesanyja, emellett pedig keresett stílustanácsadó. Erre mondjuk azonnal rá fogsz érezni a fotói alapján is, hiszen minden összeállítása kifogástalan. Léna kalandjai mindig megmosolyogtatnak, főleg mivel majdnem egykorúak a “nagyfiammal” és így nagyon átérzem a néha cseppet sem egyszerű eseményeket. Dóri ráadásul kiépített egy egész komoly támogató közösséget is (@mommies_in_style), ahol azok az édesanyák cserélhetnek tippeket, és szerezhetnek inspirációt, akik szeretnének a gyerekek mellett is stílusosak maradni, és követni a legújabb trendeket.

https://www.instagram.com/p/BrrjqebA5b5/

@szentjobbi_kriszta

Nekem az élet két aprósággal is elég nagy kihívás tud lenni, így Kriszta – aki öt csodaszép gyermek (Zsombor, Zselyke, Zsigmond, Zsanka és Zsadány) édesanyja – nálam szuperhős számba megy. A Waldorf óvónő profilját nézegetve érezni hogy nagy boldogságban és harmóniában élnek. Kriszta profilja lakberendezési inspirációgyűjtéshez sem utolsó, ugyanis vidéki kis otthonuk rendkívül nagy körültekintéssel és jó ízléssel lett összeállítva. Ha a napi nyüzsiben néha megállnál és megnyugodnál egy kicsit, feltöltődnél egy kis pozitív energiával, akkor tölts el egy pár percet Kriszta galériájában.

https://www.instagram.com/p/Bs0RdXyAydE/

@pandarteblog

Bánhidi Dóri design blogger. Kreatív életmód blogját hosszú-hosszú évek óta követem, imádom a stílusát. Instagram profilja ennek kiterjesztése, ahol alkotó workshopjairól informálódhatsz, szuper tippeket kaphatsz kisgyerekes programok kapcsán, kreatív játék ötleteket zsebelhetsz be, utazós posztjaiban pedig őszintén beszámol az adott – főként belföldi – szálláshelyek gyermekbarát vagy kevésbé gyermekbarát tényezőiről. Dóri a megálmodója a @jogakaland gyermekjóga programnak is, erről is sokat megtudhatsz Instagram-oldalán.

https://www.instagram.com/p/Bsitsi9BjFN/

@rimoczizsofi

Zsófi nagyon különleges lány, fiatal kora ellenére határozott véleménye van a világ dolgairól, s ezt sosem félt kerek perec kimondani. Természetközeli, reális világnézete sokak szemét szúrhatja, ám ha több ilyen önmagával és a világgal harmóniában élő fiatal járna közöttünk, egy szebb hely lenne a világ. Zsófi még nagyon friss édesanya, csöpp kislánya, Luna még csak néhány hetes. Folyamatosan tapasztalják, tanulják még egymást, így ha te is nemrég csöppentél az anyaságba, akkor Zsófi tartalmait élvezettel fogod nézegetni. Szó van például a mosipelusról, hordozásról, de érdemes elolvasni Zsófi otthonszülés történetét is, ami szintén rávilágít arra, hogy hányféle utat is választhatunk, és hogy mennyire fontos, hogy megtaláljuk azt, ami igazán a sajátunk.

https://www.instagram.com/p/Bsuwg2fA9v3/

@halasz_evi

Évi az Anyaként is fitten blog szerzője, két cukiság, Abigél és Hédi anyukája. Feltett célja, hogy egészséges receptjeivel segítsen formába lendülnünk, és családunkat is helyesen táplálnunk. Hisz abban, hogy anyukaként is szabad igent mondanunk önmagunkra, és időt fordítani saját egészségünkre, jólétünkre. Fontos számára a rendszeres és megfelelő minőségű testmozgás és eredményeit olvasva te is hamarabb visszakívánkozol majd az edzőterembe. Ételfotói láttán garantáltan összefut majd a nyál a szádban. A jó hír az, hogy ha követed receptjeit, akkor az eredmény nem csak ízletes, de derékbőség-barát is lesz. Éviéknél ráadásul úton a harmadik baba, így valószínűleg még több terhesség alatt is fogyasztható, cukormentes finomság leírása várható.

https://www.instagram.com/p/BiNJF0oAuiM/

@pixyre

A népszerű youtubert anno egyedülálló anyukaként ismerhettük meg, az élet azonban szerencsére úgy hozta, hogy Martina azóta ismét együtt van kisfia, Zalán édesapjával. A vlogger népszerű életmód videói mellett Instagrammjára is szinte minden témában posztol, egy dolog azonban ugyanaz minden témában – a törhetetlen optimizmusa. Martina mesél a gyerekes hétköznapok kihívásairól, olvashatsz nála a Hypnobirthing-ről, de tesztelt már takarító szolgáltatást is, felszólalt a szoptatás fontossága és szabadsága mellett, és a sok cuki Zalános kép mellett sokat posztol kiskutyájukról, Milkáról is.

https://www.instagram.com/p/Bqfo3cigDIS/

+1

@farkas_lacko

Összeállításom kakukktojása, Farkas Laci, aki ugyan “instadaddy”, mégis úgy éreztem, nem hagyhatom ki a követendő insta szülők felsorolásából. Laci a 1,5 éves Bundi büszke apukája, aki nem fél megosztani – az igencsak eltérő férfiképhez szokott- világgal, hogy neki igenis a családja a legfontosabb. Galériája lenyűgöző, képei szinte megszólalnak, de sztorijai is minden alkalommal megmosolyogtatnak, vagy épp könnyet csalnak az ember szemébe. Gyereket nevel, fotózik, ír, horgol! Sőt, süt-főz. További részletekért látogass el az Apukaland blogra.

https://www.instagram.com/p/BpBzn8ggccx/

Kapcsolódó cikkeink: