Baba

Inspiráló történet: öleléssel segíti a koraszülött babákat az önkéntes nagypapa

Az emberek jóságába vetett hitet adja vissza az a kedves idős bácsi, akinek fotója bejárta az internetet és több mint 240 ezer lájkot gyűjtött be.
2017. November 01.
Forrás: Facebook

Inspiráló történet: öleléssel segíti a koraszülött babákat az önkéntes nagypapa

Inspiráló történet: öleléssel segíti a koraszülött babákat az önkéntes nagypapa

Az amerikai David Deutchman, akit ma már csak “ICU nagypapa”-ként emlegetnek, nyugdíjba vonulása után épp egy lábsérülés miatt járt gyógytornára egy atlantai kórházba, mikor gondolt egyet, és átsétált az újszülöttosztályra, hogy megkérdezze, nincs-e valamilyen betöltetlen önkéntes pozíciójuk. Mivel a kórház nővéreinek sokszor nincs elég idejük a koraszülött babák dajkálására, és gyakran a szülők sem tudnak ott lenni a picikkel, erre a feladatra kérték fel az idős bácsit, aki 12 éve jár be az intenzív osztályra (Pediatric Intensive Care Unit (PICU)).

A Davidről és a Logan Brulette névre keresztelt koraszülött babáról készült fotó, melyet a kórház Facebook oldalán posztoltak szeptember 27-én 247 ezer lájkot, 10 ezer hozzászólást és 66 421 megosztást kapott. A melegszívű nagypapa fotója azóta a nemzetközi sajtót is bejárta.

A poszt szerint a képet Logan anyukája, MaryBeth Brulette “örömkönnyeit visszafojtva” készítette. A kisfiút akkor már 6 hete a kórházban ápolták, édesanyjának pedig éjjelente haza kellett járnia Logan nagyobb lánytestvéréhez. MaryBeth minden reggel visszavezet a kórházba, és közben arra gondol, hogy “a kisfiának mennyire hiányozhatott.” Egy reggel, mikor besétált a kórterembe, arra lett figyelmes, hogy a 25 hétre megszületett kisfiát David ringatja. A nagypapa mosolygott, és “ICU nagypapa”-ként mutatkozott be. A fotó egy csodás pillanatot örökített meg a jóságos önkéntes bácsiról, aki 12 éve rendíthetetlenül hetente kétszer jön, öleli az újszülötteket, és fogja az aggódó szülők kezét – áll a Facebook bejegyzésben.

Davidnek, aki egyébként nyugdíjazása előtt marketingvezetőként dolgozott, két 50 év körüli lánya, valamint egy 19 és egy 21 éves unokája van. A nagypapa az NBC-hez tartozó 11alive.com-nak elmondta “Mikor a barátaim megkérdezik, hogy mit csinálok a kórházban, és elmondom, hogy kisbabákat ölelek, akik néha lebuknak vagy lepisilnek, nem értik, hogy mégis miért jó ez nekem. Vannak, akiknek fogalmuk sincs, mi mindent kaphat az ember ezektől a kis újszülöttektől. Csodálatos érzés segíteni és valami olyasmit tenni, aminek tényleg van értelme ebben a világban.”

Mi több, egy New York-i kórház kutatásai szerint az (önkéntes) ölelés megrövidíti a koraszülött babák kórházban eltöltendő idejét, akik így gyorsabban híznak és jobban fejlődnek. Remélhetőleg David története másokat is inspirál majd, hogy hasonló módon segítsenek.

(Forrás itt és itt.)

Kapcsolódó cikkeink: