Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Inspiráló tippek a babaszoba falainak dekorálásához

Szerző: Branded content

2021. június 3.

Forrás: babaszoba.hu

Nem könnyű kiválasztani a megfelelő színeket, a témát, alaposan megtervezni, hogy minden harmonizáljon, minden részlet a helyén legyen a babaszobában, mire a kisbabád megérkezik. Ennek fontos része a falak dekorálása is - ehhez adunk néhány tippet.

A babaszoba dekorálása izgalmas része a baba érkezésére való felkészülésnek, és egyben egy remek kreatív projekt is, emellett pedig a baba vizuális és agyi fejlődésére is pozitív hatással lehet az ingergazdag környezet, amelyben nézelődhet, megakadhat a szeme a különböző dekorációs elemeken.
A babaszoba falait is érdemes feldíszíteni, izgalmas festésekkel, falmatricákkal vagy akár képekkel - utóbbiak azért is praktikusak, mert idővel alakíthatjuk, cserélhetjük ezeket, és így könnyebben tudjuk a növekvő gyermekünk személyiségéhez, érdeklődéséhez, ízléséhez szabni a szobáját.
Adunk néhány tippet a fali dekorációhoz, amiből ihletet meríthetsz!
Inspiráló tippek a babaszoba falainak dekorálásához (Kép forrása: MÖKKI design)

Minimalista design

A kisbabák életük elején még nem érzékelik a színeket ennek a folyamata nagyjából kéthónapos korukban kezdődik, és öthónapos koruk körül már a különböző árnyalatokat is meg tudják különböztetni egymástól. Vizuális fejlődésükre nagyon jó hatással vannak a kontrasztos színek és minták már ebben az időszakban is. A minimalista motívumok, az apró, színes pöttyök, csillagok, szívecskék, a fekete-fehér formák nagyon szépen mutatnak a világos és a sötétebb falon is, és a kíváncsi babatekinteteket is érdekelhetik.
Van, aki a minimalizmusra esküszik
Képek forrása: MÖKKI design

Erdő vagy dzsungel?

Az állatok igazi slágertéma a gyerekszobában. A babák nagy rajongói az arcoknak, szívesen időznek el ezek nézegetésével, míg a kisgyerekkorba lépve biztos lesz majd néhány kedvence az állatvilág lakói közül. Falmatricákkal teremthetsz például békés, mesés erdei világot, ami nyugalommal tölti el a gyerekszobát, de akár izgalmas, vidám dzsungelt is, amely élénk színei biztosan megragadják a kicsi figyelmét.
Neked melyik jön be? Az erdő vagy a dzsungel?
Képek forrása: MÖKKI design

Klasszikus kedvencek

Akár kislány, akár kisfiú érkezik a családba, a klasszikus mintákból - mint a felhő, napocska, szivárvány, hőlégballon, léggömb, stb. - bátran választhatunk, s ezekkel kedves, vidám hangulatot csempészhetünk a szobába. Ezeket akár a pasztellszínű dekorációhoz is tudjuk társítani.
A nagy kedvencek
Képek forrása: MÖKKI design

Keretezd be!

Nem csak matricákkal dekorálhatjuk a csupasz falakat, hiszen számtalan gyönyörű grafikát, faliképet lehet találni, akár összeillő sorozatokat is. Ezekből tehetünk akár minden falra, vagy éppen több képet egy adott pontra, amire a baba is rá tud látni. Állatok, növények, járművek, mesehősök, geometrikus formák, stb. - valóban számtalan lehetőségünk van, és akár ezek kombinációjában is gondolkodhatunk. Ahogy pedig növekszik a kisgyermek, és egyre inkább kialakulnak a kedvencei, az ízlése, úgy variálhatjuk a dekorációt is.
Egyedi grafikákat a falra!
Képek forrása: MÖKKI design
A grafikák mellett pedig szöveges poszterekben, képekben is gondolkodhatunk, egy kedves üzenettel, egy szép idézettel, vagy akár a baba nevével, keresztnevének kezdőbetűjével. Ovis és kisiskolás korban a számos és betűs plakátok még a tanulásban is segíthetnek.
Elképesztően mutatós képeket lehet már találni
Képek forrása: MÖKKI design

Az én birodalmam

Ne feledkezzünk meg az ajtóról sem! Szuper dekorációs elem lehet egy névtábla is a szoba bejáratára, hogy mindenki tudja, kinek a birodalmába lépett be.
A névtábla elmaradhatatlan kellék 
Képek forrása: MÖKKI design

Egy különleges kép a babáról

Bizonyára a legtöbb szülő felsóhajt időnként: "Olyan gyorsan felnőnek!". Gyönyörű emlék és egyben csodaszép babaszoba-dekoráció lehet egy a kisbabáról készült fénykép vagy portré, amit ő is érdeklődve szemlél majd, amikor egy kicsit nagyobbacska lesz.
A kép a babáról is csodásan mutat a falon
Képek forrása: MÖKKI design

Egy kis motiváció Anyának

Ha csempésznénk egy kis humort is a gyerekszoba falaira, vagy egy üzenetet, amiből mindig erőt meríthetünk, a dekorációk közé válasszunk valamilyen motivációs képet, mantrát is magunknak. Ez is segíthet majd túllendülni a nehezebb napokon!
Motivációs szövegekkel is feldobhatod az otthonotokat
Képek forrása: MÖKKI design
Szponzorált tartalom. A cikk megjelenését a MÖKKI design támogatta.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák