Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ingyenes ultrahang szűrővizsgálat és komplex prevenciós program csecsemőknek

Szerző: Babaszoba.hu

2016. szeptember 6.

Forrás: Gézengúz Alapítvány

Modellértékű, ingyenes programjában ultrahang szűrővizsgálattal és prevenciós csoportokkal segíti a Gézengúz Alapítvány a koraszülött gyermekeket nevelő és rászoruló családokat a budakalászi Cseppek Háza Központi Intézetében.

Ingyenes ultrahang szűrővizsgálat és komplex prevenciós program

A két lépcsős, modellértékű program első eleme az ultrahang szűrővizsgálat. A 6-8 hetes csecsemőknél az eszközzel számos olyan probléma felfedezhető, ami a korai időszakban könnyebben és hatékonyabban gyógyítható.
A körülbelül fél órás, fájdalommentes, otthonos körülmények között végzett vizsgálat kiemelten fontos azok számára, akiknek családjában előfordult fejlődési rendellenesség, vesebetegség vagy csípőficam, illetve ha a szülő úgy érzi, hogy a gyermek fejlődése az átlagosnál lassabb, sokat bukik, ikerterhességből, farfekvésből vagy koraszülöttként született. A szűrővizsgálaton a fejet, a hasat és a csípőt vizsgálja az alapítvány szakorvosa.
Ez után a családok ingyenes, négy alkalmas játékos, prevenciós csoportfoglalkozáson vehetnek részt az alapítvány szakembereinek közreműködésével. A babákat a dédelgető foglalkozásokon tradicionális babamasszázzsal, átmozgatással hangolják a közös tornára, majd játékos gyakorlatok következnek. Ezek amelyek amellett, hogy segítik a gyermek és szülő közötti kommunikációt, egymásra hangolódást, fejlesztik a baba mozgását, idegrendszeri érését. A foglalkozásokat szakmai konzultáció követi gyógytornász, gyógypedagógus, pszichológus, védőnő részvételével.
A Gézengúz Alapítvány évente több mint kétezer gyermeknek segít koragyermekkori intervenciós hálózatában. Többségük koraszülöttként vagy sérüléssel jött világra, de sok olyan család is érkezik a szervezethez, akik aggódnak gyermekük megfelelő fejlődése miatt vagy szeretnének részt venni a fejlesztő és tehetséggondozó foglalkozásokon.
A programon a családok előzetes telefonos regisztráció és időpont-egyeztetés után vehetnek részt szeptembertől, decemberig. A Gézengúz Alapítvány szeretettel várja az újszülött gyermekek családjainak jelentkezését!
Elérhetőség: Gézengúz Alapítvány Cseppek Háza Központi Intézet, 2011 Budakalász, Sport utca 3. tel: +36 (26) 546-327
A program a CIB Alapítvány mintegy 1.000.000 Ft-os támogatásával jött létre.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Így lehet könnyebb az anyaság első, kihívásokkal teli időszaka (X)

Kipihent és stresszmentes kisgyermekes anyuka. Hihetetlennek hangzik? Nem az!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések