Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ingyenes szoptatási tanácsadást biztosít a Semmelweis Egyetem

Szerző: Babaszoba.hu

2022. április 13.

Forrás: Semmelweis.hu

Ingyenes tanácsadással, hetente két alkalommal várja a szoptatási nehézséggel küzdő édesanyákat a Semmelweis Egyetem Laktációs Ambulanciája.

Ingyenes szoptatási tanácsadás a nehézségekkel küzdő anyáknak a Semmelweis Egyetemen (kép: Getty Images)
A személyre szabott tanácsadás során a fájdalmas szoptatással, mellrehelyezési problémákkal, sebes mellbimbóval, gyógyszerszedési kérdésekkel kapcsolatban adnak segítséget. Szükség esetén pedig kontrollvizsgálatra is van lehetőség.
Hivatalos védőnői felmérések szerint Magyarországon mindösszesen az édesanyák 49 százaléka táplálja kizárólag anyatejjel a csecsemőjét 4 hónapos korig, 36 százalékuk pedig 6 hónapos korig. A hazai csecsemőtáplálási mutatókból az is kiderül, hogy a megfelelő időben érkező, minden édesanya számára elérhető laktációs szaktanácsadás kiemelt jelentőségű lenne a sikeres, hosszútávú szoptatás szempontjából.
Több tényező is okozhat nehézséget a szoptatásban, ezért a részletes fizikális vizsgálaton kívül a tanácsadás fontos része a szülési és szoptatási előzmények feltérképezése, miközben az édesanyák őszintén elmondhatják aggodalmaikat, továbbá feltehetik kérdéseiket - mondta el dr. Bagoly Anna Zsuzsa laktációs szaktanácsadó, IBCLC (Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadó). Az ambulancia vezetője hozzátette, a sikeres szoptatás három alappillére: a szülői elhatározás, a helyes információk - melyben az egészségügyi szakembereknek kiemelt szerepük van - és a megfelelő támogatás a család segítségével.
A személyes találkozó a klinika laktációs szobájában történik, ahol a szaktanácsadó az édesanya-gyermek egységét szem előtt tartva végigkísér egy szoptatást. A nehézségek hátterében sok esetben a nem megfelelő mellre helyezés áll, ennek korrigálásával csökken a fájdalom valamint sokkal hatékonyabban ürül ki a mell, ami a megfelelő mennyiségű tejtermelés alapja.
A tanácsadást heti két alkalommal, kedden 12-16 és csütörtökön 8-12 óra között tartják az 1083 Budapest, Bókay u. 53. szám alatti épület II. emeleti Laktációs szobájában (Baba-Mama szobáknál).
A rendelésre lakhelytől függetlenül, beutaló nélkül jelentkezhetnek az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika online időpontfoglalási felületén

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések