Baba

Ingyenes Post Covid videótárral segíti a gyógyultak visszatérését a sporthoz a Gyerünk, anyukám

Tüdő műtöttek kórházi rehabilitációjával foglalkozó gyógytornász szakmai iránymutatásával alkotta meg 4 hetes ingyenes Post Covid videótárát a Gyerünk, anyukám csapata.
2022. Február 15.
Ingyenes Post Covid videótárral segíti a gyógyultak visszatérését a sporthoz a Gyerünk, anyukám

Kádár-Papp Nóriék mától teszik elérhetővé azt a programot, amivel a koronavíruson átesett, már gyógyult érdeklődők biztonságosan és fokozatosan térhetnek vissza a betegség előtti rutinhoz.

“Egyre több vizsgálati eredmény igazolja, hogy a betegség akut és fertőzés utáni állapotában is érintett lehet a tüdő, szív- és érrendszer, éppen ezért fontos, hogy az ismert fertőzés után fokozatos legyen a sporthoz való visszatérés, akár enyhe, akár súlyos tünetekkel jelentkezett a megbetegedés” – hívja fel a figyelmet a program egyik szakértője, Jakus-Kruchió Éva gyógytornász, aki éveken át tüdő műtöttek kórházi rehabilitációjával foglalkozott. Megtanulta, hogy a tudatos légzés mennyire fontos a mindennapi életben és mennyi mindenre jelenthet megoldást.

“Az elmúlt hónapokban azt tapasztaltuk, hogy a velünk tornázó anyukák többségénél karanténtól karanténig tart az élet. Bennük és bennünk is egyszerre formálódott az igény, hogy aki leállni kényszerül, az utána a lehető legbiztonságosabban és fokozatosan térhessen vissza a betegség előtti rutinhoz. Ezért készítettük el a 4 hetes ingyenes Post Covid videótárat, amiben a légzés megismerése és tudatosítása, illetve az erőnlét és az állóképesség fejlesztése a célunk, szövődmények nélkül” – mondja Kádár-Papp Nóri, az ország első számú, kisgyerekes anyukákat megmozgató online edzőtermének megálmodója.

A 4 hetes ingyenes Post Covid videótár a a Gyerünk, anyukám oldalán bárki számára elérhető. Az első két hétben heti 2, a második két hétben heti 3 vezetett torna a menetrend, melynek része légzőtorna, ízületi mobilizáció, könnyű Pilates és gerinctréning, önmasszázs-automobilizáció, valamint relaxáció az átfogó regenerációért.

Forrás: Gyerünk, anyukám