Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Indul a Terézanyu-pályázat 2012!

Szerző: Babaszoba.hu

2012. március 21.

Forrás: babaszoba.hu

Harmadik éve hirdetjük meg a Richter Gedeon Nyrt.-vel közösen és a Terézanyu pályázatot. Újdonság lesz idén, hogy felnőttek mellett már kamaszok is jelentkezhetnek a pályázatra.

A legjobb alkotásokat ebben az évben is több százezer forint összértékű könyvutalvánnyal és további különdíjakkal jutalmazzuk.A pályázat egyik témája a felnőtt nőket szólítja meg: miként változott meg életük az anyasággal? A tinédzserektől pedig arra várjuk a választ, hogy milyen ma kamasznak lenni.

A 2012-es Terézanyu pályázat két kategóriája:

1. Felnőtt (18 év felettiek)

Téma: Hogyan változott meg az életem a gyermekvállalással?
Pályázati anyag: maximum 5000 karakteres írás
Az elmúlt évekhez hasonlóan most is egy tabutéma kerül a felnőtt kategória középpontjába: vallomásokat várunk arról, hogyan változik meg egy nő élete a gyermekvállalással. Ez egy olyan kérdés, amelyről egy nőnek általában idealizált módon illik beszélnie, és valóban: én is azt gondolom, hogy a gyerekvállalás a legnagyobb öröm és kiváltság az életben. Arról azonban ritkán beszélünk, hogy egyúttal ez a legnagyobb horderejű változás is egy nő életében, amely sok kétséggel és nehézséggel is jár, és életünk minden területére kihat. Ezekről nehéz beszélnünk, mert tartunk tőle, hogy saját lelkiismeret-furdalásunk mellett a környezetünk is elítél. Azért választottuk ezt a témát, mert szeretnénk nyíltan beszélni arról, hogy milyen változásokat hoz a gyermekvállalás az életünkbe, a párkapcsolatunkba, a baráti kapcsolatainkba, hogyan változik a munka világában a helyünk, hogyan tudjuk összeegyeztetni az otthoni és munkahelyi teendőket, hogyan változik önértékelésünk, nőiségünkhöz és saját testünkhöz való viszonyunk.

2. Tinédzser (13-18 év közöttiek)

Téma: Milyen ma kamasznak lenni?
Pályázati anyag: maximum 5000 karakteres írás és egy rövid, mobiltelefonnal felvett videó A Terézanyu pályázat idén a középiskolás korosztályt is megszólítja: milyen ma kamasznak lenni? Úgy tapasztalom, hogy a felnőtt generáció keveset tud a kamaszokról, nincs képük arról, hogy milyen tinédzsernek lenni ma Magyarországon. Azt szeretnénk, ha erről "első kézből" kapnánk választ, és a fiatalok segítenének abban, hogy történeteiken keresztül betekinthessünk világukba. Az idei Terézanyu pályázattal arra kérünk Titeket, hogy meséljetek arról, mi a jó és mi a nehéz a kamaszkorban; milyen a felnőttekkel való viszonyotok; kikkel barátkoztok, milyen az iskolai élet és miket csináltok szabadidőtökben; hogyan ismerkedtek, randevúztok vagy, hogy milyenek manapság a fiúk és a lányok, könnyű-e boldogulni velük. Történetetek leírása mellett egy mobiltelefonnal felvett videót is készítsetek, melyen egy jellemző pillanatot vagy szituációt örökítetek meg írásotokhoz kapcsolódóan (pl.: hogy múlatjátok az időt suli után; legjobb barátotok/barátnőtök bemutatása; hogyan élitek meg a szerelmet stb.).
A pályázatokat mindkét kategória esetében a klub@terezanyu.hu email címre 2012. április 15-ig lehet elküldeni. A történetetek mellett ne feledjétek el megírni életkorotok, lakhelyetek (város) és egy olyan telefonszámot, amelyen el tudunk érni!
A zsűri által kiválasztott pályázatok alkotói között százezer forint összértékű könyvutalványt és értékes különdíjakat osztunk ki mindkét kategóriában. Eredményhirdetés a 2012. május 17-én megrendezett díjkiosztó eseményen.

Itt tudjátok övetni az eseményeket: terezanyu.hu/

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A táplálkozás szerepe az egészséges életmód kialakításában

A kisgyermekek egészséges táplálkozása komoly feltörést okozhat a szülőknek. Ebben a cikkben sorra vesszük az 1-3 éves korosztály speciális igényeit, és azt, mivel biztosíthatod ennek az intenzív időszaknak a tápanyagigényét.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák