Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Imádják a videót, amin egy egyetemi professzor a karjában egy babával tart órát

Szerző: Babaszoba.hu

2021. október 8.

Forrás: babaszoba.hu

Ilyen az igazi professzor: ha kell, tanár, ha kell, bébiszitter.

Nemrégiben terjedt el az az édes videó, amelyen Aqeel Dix, a Lincoln Egyetem egészségtudományi professzora éppen órát tart - egy kisbabával a kezében. 

Bár a videó még 2020-ban készült, most újra előkerült, mivel sok embernek erőt adhat.
"Amikor a diákjaimnak szüksége van rám, én ott vagyok" - írta Dix a videó alá az eredeti bejegyzésben.

Mint Dix elmesélte a Yahoo.com-nak, egy diákja azzal ment oda hozzá, hogy ki kell hagynia az órát, mert nem talált bébiszittert. "Azt mondtam neki, inkább hozza el a picit. Nálam egy tanuló sem fog azért mulasztani, mert nincs, aki vigyázzon a gyerekére. Inkább berendezek az osztályterem hátsó részében egy kis játszósarkot. Az ilyen dolgok miatt szeretem a hivatásomat" - nyilatkozta.
Azóta rengetegen dicsérik a tanárt a törődéséért. "Ez csodálatos! - írja egy kommentelő. - Nagy tisztelet egykori professzoromnak, aki valami hasonlót tett értem, amikor a lányom csupán néhány hónapos volt, és én örökké szeretni fogom érte!"
"Igazi lélekember. Szeretem az önhöz hasonló tanárokat" - írta valaki más.
"Továbbra is magasra kell tenni a lécet! Több olyan emberre van szükségünk, mint ön" - tették még hozzá.
Dix, aki 2015 óta tanít az egyetemen, azt mondja, nem esett nehezére segíteni, és nincs ebben semmi különleges. Hozzátette, előfordult már, hogy speciális szálláshelyeket biztosított nála tanuló szülőknek, hogy ne veszítsék el a munkájukat vagy épp élelmiszert vett. "Megértem az egyedülálló szülők helyzetét, főként azokét, akik munka mellett még tanulnak is. Nem kevés teher" - fogalmazott szerényen.
Dix azt reméli, hogy ez a videó felhívja a figyelmet a tanárok fontosságára. "A mienk az egyik legkevésbé megbecsült szakma, pedig ha mi nem lennénk, nem lennének, orvosok, ápolók, ügyvédek sem..." - fejtette ki.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések