Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ilyen fényképeket érdemes csinálnotok a baba első napján

Szerző: Babaszoba.hu

2020. augusztus 5. | Frissítve: 2022. február 22.

Forrás: babaszoba.hu

A baba születésére készülve sok kismama fejében megfordul, milyen csodálatos képeket készítenek majd a kis csöppségről.

Ilyen fényképeket érdemes csinálnotok a baba első napján (Fotó: Getty Images)
A Mother.ly szerzője, Juli Wiliams, aki hivatalos fotós, és maga is édesanya, adott néhány tippet, milyen képeket érdemes csinálni az újszülöttről.

A pillanat, amikor találkozik a családdal

A családtagok nagyon izgatottan várják a baba érkezését. Ha vannak idősebb gyermekeid, akkor ők már hónapok óta várják a kistestvér érkezését, így nekik is nagyon különleges lesz ez a találkozás.
(Fotó: Getty Images)
Amikor bemutatjátok a babát a nagyszülőknek, az is egy csodálatos pillanat. Függetlenül attól, hogy az első vagy a tízedik unoka éppen a gyermek, egyedi és különleges kötelék jön létre. Az első reakciók a találkozáskor nagyon szép emlékek lesznek fotókon megörökítve.

Az ásító újszülött

A születés bizony kimerítő a kisbabának, az újszülötteket gyakran látni ásítani. Nagyon aranyos képeket készíthettek róla, amelyek bekerülhetnek a babakönyvbe.

A név bejelentése

Ha még nem fedtétek fel a baba nevét a család és a barátok előtt, nagyszerű képeket készíthettek a babáról, miközben egy táblán mellette van a neve, születési súlya, hossza. De akár a baba kórházi karszalagjáról is készülhet fénykép.

Az első etetés

Függetlenül attól, hogy megszoptatod, vagy cumisüvegből kapja az anyatejet, a kép az első etetésről örökre emlékeztetni fog a köztetek lévő különleges közelségre és kötelékre.

Apa és a baba

(Fotó: Getty Images)
Hihetetlenül vonzó látni, ahogy a párodból édesapa lesz. Abban a pillanatban, amikor a kicsi megszületik, egy hatalmas erő köti össze az édesapát és a gyermekét.

Anya és baba

(Fotó: Getty Images)
Amikor világra jön a kicsi, érthető, hogy mindenki rá összpontosít, és számtalan kép készül róla. De ne felejts el megkérni valakit arra, hogy készítsen közös képet kettőtökről is. Arra a fotóra örökre kincsként fogsz vigyázni.

Bőrkontaktus

(Fotó: Getty Images)

A bőrkontaktus az újszülöttel bizonyítottan segít stabilizálni a szívverést, a légzést, növeli a mélyalvás idejét, és csökkenti a sírást. Az erről készült fotó megörökíti az anya és a baba közötti szeretetet.

Az alvó baba

Még évekkel később sem felejted majd el, milyen tökéletes volt az apró kisbabád, ahogy bepólyálva aludt. Semmi sem édesebb, mint egy alvó, békés újszülött.

Azok az apró részletek

(Fotó: Getty Images)

Az apró lábacskák, kezecskék, ujjacskák, a pici orra, az egyedi ki születési jegyei mind ellenállhatatlanná teszik a kisbabádat. Ne felejtsd el megörökíteni ezeket a gyönyörű kis részeket.

Fotó a te szemszögedből

Senki más nem tud készíteni olyan érzelmekkel teli képet a babáról, mint te, ezért ragadd meg a fotógépet. A baba csak nagyon rövid ideig lesz ilyen pici, ezért érdemes megörökíteni az első napján is, hogy mindig emlékezhess ezekre a csodás pillanatokra.
Forrás: mother.ly
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések