Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így veheted fel a harcot gyermeked orrdugulása ellen (X)

Szerző: Babaszoba.hu

2019. március 7.

Forrás: babaszoba.hu

A gyermekkor egyik leggyakoribb betegsége a nátha, ami gyerekeknél évente akár 7-10 alkalommal is előfordulhat. Minél kisebb gyermekről van szó, a tünetek annál súlyosabbak lehetnek.

Az orrnyálkahártya kiszáradása, az összegyűlt szennyeződések, a beszáradt orrváladék gátolja a levegő szabad áramlását. Ez nyugtalanságot, sírást és ingerlékenységet okozhat, ami megszakítja a békés alvást és etetést. A számtalan házi praktika mellett, az ásványi és nyomelemekben gazdag tengervizes orrspray-k hatékony segítséget jelenthetnek a fenti problémák kezelésére.

Orrdugulásról szakszerűen

Mindannyian tapasztaltuk már a kellemetlen érzést, amikor egy megfázás vagy allergia tüneteként bedugul az orrunk és csak szájon át tudunk lélegzeni. Az orrdugulás az egyik leggyakoribb légúti probléma, mely az orrnyálkahártya megduzzadása által jön létre és nem csupán a légzést, hanem a szaglást is megnehezíti. Számtalan szövődmény kialakulásához vezethet, a csecsemők és kisbabák pedig különösen védtelenek, hiszen ők 6 hónapos korukig kizárólag az orrukon keresztül lélegeznek.

Tengeri sós orrspray-ek

A tengeri só koncentrátuma alapján két típusú orrspray-t különböztetünk meg: az izotóniás és a hipertóniás spray-t. Az izotóniás oldatok az emberi szervezettel azonos töménységben tartalmazzák a sót, míg a hipertóniás spray-k magasabb sótartalmuk révén fejtik ki pozitív hatásukat. Az oldatokban lévő nyomelemek fontos szerepet töltenek be az orrnyálkahártya egészséges állapotának fenntartásában, ami elősegíti a felső légutak megfelelő működését. Nedvesítik, valamint tisztítják az orrnyálkahártyát, így megelőzve a szennyeződések letapadását. Az izotóniás oldatok csecsemők és kisgyermekek kezelésére is alkalmasak, mert a váladék fellazításával megkönnyítik az orrszívást és az orrfújást.

Ásványi anyagok az Adriai-tenger mélyéről

A nátha világszerte a leggyakoribb megbetegedés évente, amely fokozottan érinti a csecsemőket. Ennek oka, hogy csöppségek körülbelül 6 hónapos korig kizárólag az orrukon keresztül lélegeznek, így az ő esetükben az orrdugulás nem pusztán rossz közérzetet és nyugtalan alvást eredményez, hanem megnehezíti és gátolja a kielégítő táplálkozásukat is. A nem megfelelő étkezés pedig további következményekkel is járhat, hiszen a csecsemők kis testsúlyuk miatt akár néhány óra leforgása alatt kiszáradhatnak.
Ebben nyújt hatékony segítséget az Aqua Maris® Baby orrspray, mely Adriai-tengerből származó tengervizet tartalmaz. Az orrspray már 15 napos kortól alkalmazható, ásványi anyagokat, és nyomelemeket tartalmaz, amelyek segítenek az orrnyálkahártya épségének és egészségének fenntartásában.
Az Aqua Maris® Baby a csecsemők orrnyílásainak megfelelően kialakított fúvókával rendelkezik, mely az orrüregbe jutva fellazítja a besűrűsödött váladékot, eltávolítja a fertőzést okozó részecskéket, a port és egyéb szennyeződéseket, hidratálja és regenerálja az orrnyálkahártyát. Az izotóniás sóoldat naponta többször is alkalmazható: orrszívó-használat előtt fellazítja a váladékot, az orrszívó-használat után pedig regenerálja az orrnyálkahártyát.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!


Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Így lehet könnyebb az anyaság első, kihívásokkal teli időszaka (X)

Kipihent és stresszmentes kisgyermekes anyuka. Hihetetlennek hangzik? Nem az!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések