Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így védd a kicsit a naptól!

Szerző: Babaszoba.hu

2014. április 3.

Forrás: babaszoba.hu

Hamarosan itt a nyaralás időszaka. A nap káros hatásairól sokat hallani, de a veszélyek ellenére nem szabad lemondani a napfürdőzésről: helyette megfelelően kell védekezni az UV-sugarak ellen.

A gyerekek bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, így még inkább ki vannak téve a napsugárzás káros hatásainak. Egy tanulmány szerint a gyerekkori napégés megduplázhatja a felnőttkori bőrrák kockázatát. A kicsiknek ráadásul mindössze 3-5 perc is elegendő, hogy az érzékeny bőrük leégjen. A hólyagos égést mindenképpen el kell kerülni, mert ez a későbbiekben is komoly kockázatot jelenthet.
Ezek megelőzésére, elkerülésére azonban nem az a megoldás, hogy nyáron ki se mozdulunk: megfelelő fényvédő készítmények használatával ugyanis megóvhatjuk bőrüket és zavartalanul évezhetjük közösen a napsütést.

Fotó: Europress


Az Eucerin 25-ös faktorszámú termékei például nem tartalmaznak kémiai tényezőket, így nem irritálják a kicsik bőrét, és már hat hónapos kortól használhatók, megvédve őket a napégéstől. Fontos azonban, hogy ennek ellenére sem szabad őket közvetlen napsugárzásnak kitenni: a fényvédő mellett is javasolt sapka, póló, rövidnadrág viselése.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések