Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így változik meg a hangod szülés után

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2018. június 2. | Frissítve: 2020. augusztus 12.

Forrás: babaszoba.hu

Tudjuk, hogy szinte semmi sem lesz ugyanolyan szülés után, mint előtte. Most egy tanulmányból az is kiderül, hogy a nők hangja megváltozik, miután gyermekük lesz.

Így változik meg a hangod szülés után
Egy 2018-as,az Evolution and Human Behavior c. folyóiratban megjelent tanulmány szerint a nők hangja megváltozik, mélyebb lesz, miután gyermekük születik. De nem kell megijedni, ez csak átmeneti állapot, kb. egy évvel a szülés után mindenki visszanyeri eredeti hangszínét.
A kutatók 600 interjút készítettek és elemeztek olyan nőkkel akik szültek és olyanokkal vetették össze, akik nem. Azoknak a nőknek, akik nem régiben lettek anyák a hangjuk mélyebb és monotonabb lett a kutatás szerint.
"Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy a hangszín változást a szülést követő hormonváltozások okozzák" - mondta dr. Kasia Pisanski, vezető kutató. "Korábbi kutatások kimutatták, hogy a nők hangja a termékenységgel megváltozik, ovuláció idején magasabb lesz, a menopauza után mélyül. Tudjuk, hogy a terhesség után a legfontosabb nemi hormonok szintje csökken, és ez befolyásolhatja a vokális dinamikát és a hangszínt is."
Dr. Pisanski hozzátette: "Ez a hatás a viselkedést is befolyásolhatja: a mélyebb hangú embereket jellemzően kompetensnek, érettnek ítélik meg."
De nem kell megijedni, kb. a baba egyéves korára az anyák visszanyerik eredeti hangszínüket. Az anyaság mindent megváltoztat, ugye?
(via)
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák