Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így tedd fillérekből bababiztossá a lakást

Szerző: SBD - babaszoba.hu

2018. január 11. | Frissítve: 2021. február 23.

Forrás: babaszoba.hu

Megszámlálhatatlan mennyiségű, minőségű, színű, szagú, formájú és variációjú babavédelmi cuccot lehet manapság beszerezni, de ha elég leleményes vagy és nem akarod a véletlenre bízni, mutatunk pár filléres ötletet. MacGyver rajongók előnyben.

Hogy mikor és hogyan érdemes elkezdeni a lakás bababiztossá tételét? Amikor a babád már kúszik, mászik ideje a tettek mezejére lépned. Legelőször ereszkedj te is négykézlábra és nézz szét alaposan a pici szemszögéből.
A gyerekek imádnak belecsimpaszkodni minden lelógó dologba, ezért amit csak lehet, tegyél bababiztos magasságba. Ha bármilyen zsinór vagy vezeték akadna, érdemes összekötözni őket akár egy másik vezetékdarabbal, vagy kábelkötegelővel.
Konnektorok: ha a gyerekszobába nem olyan helyre tervezték őket, ahol nincsenek szem előtt, és nem szeretnél biztonsági dugót venni, hogy a kíváncsi tipegők se nyúlhassanak bele, ragasz sebtapaszt a konnektorra!
Az asztalok, bútorok éles sarkaira tegyél valamilyen tompítót, hogy akkor se legyen baj, ha a pici elesik. Erre a célra kiválóan alkalmas lehet egy szétvágott teniszlabda.
Tesztelj WC-papír gurigával! Bármi ami olyan pici, hogy beleférjen egy toalettpapír gurigába, elég nagy ahhoz hogy a gyerek a szájába vegye és bajt okozzon. Mindent tehát ami ekkora, zárj egy fiókba!
Ha már WC-papír, hamar észre fogod venni, mennyire imádják a gyerekek csak úgy legörgetni az egész tekercset. Szerezz be egy kétliteres műanyag palackot, vágd le az alját, tetejét és hosszában is ejts rajta egy metszést. Szigszalaggal borítsd a széleket, éleket és rakd a WC-papír tartódra.
Használj befőttes gumikat a szekrényajtók zárására. Az egymás mellett lévő ajtók fogantyúit könnyű szerrel rögzítheted akár a konyhában, akár a fürdőben, vagy bárhol ahol szekrény található a lakásban.
Kapcsolódó cikkek bababiztos témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések