Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így tartsd a kisbabát!

Szerző: Babaszoba.hu

2013. április 22. | Frissítve: 2018. október 4.

Forrás: babaszoba.hu

Mikor először veszed kézbe a kisbabádat, félve nyúlsz hozzá, de hamarosan tudni fogod, melyik tartást szereti a legjobban. Most adunk néhány ötletet, milyen "bajra" melyik tartást érdemes kipróbálni.

? Hasfájás, felfúvódás csillapítására fektesd a picit egyik alkarodra a hasával lefelé, vagy hátát a hasadnak támasztva, feje a könyökhajlatodban legyen. Másik kezeddel a popsi alá nyúlva tartsd. Így karja és lába ellazultan lelóg, tenyereddel simogathatod és melegítheted a pociját.
? Meleg fészekben érzi magát a baba, ha felhúzott combjaidra fekteted. Támaszd meg te is a hátadat, a félig ülő helyzet mindkettőtöknek kényelmes, hosszabb nézelődéshez is.

Fontos a helyes tartás

? Büfizéshez bevált a hagyományos függőleges helyzet: támaszd meg a baba fejét olyan magasságban, hogy átnézhessen a vállad fölött. Ütögetés nélkül finoman simogasd a hátát. Rövid időre kicsit feljebb emelve ráboríthatod a fejét a válladra: így nem terheli a pici gerincoszlopát a súlya.
? Szemtől szemben közelről nézegethetitek egymást, ha mellkasodnak támasztod, és kissé hátrahajló fejét szilárdan megtartod a kezeddel. Az első hónapban csak ilyen közelre lát a baba élesen, amikor éber, az arcok kötik le legjobban a figyelmét.
? Szoptatási helyzetben akkor is biztonságban és meghitten érzi magát, ha éppen nem éhes. Fektesd a bal karodra, és öleld magadhoz, hogy érezze a szívdobogásodat, illatodat.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák