Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így segíthetnek a fejlődésben az interaktív játékok

Szerző: Babaszoba.hu

2019. május 9.

Forrás: babaszoba.hu

Az interaktív játékok abban különlegesek, hogy egyidejűleg több területen is fejlesztik a babát, serkentik fejlődését. Ezek a játékok lehetőséget adnak arra, hogy a baba aktív részese legyen a történéseknek.

Az interaktív játékok aktív szerepre ösztönzik a babákat, a gyermek be tud kapcsolódni a játékba mozgással, hanggal, tapintással, így több területen is fejleszt. Az interaktív játékok a kognitív képességek fejlesztése mellett szórakoztatóak, élményt adnak és sokáig képesek fenntartani az érdeklődést.
Így segíthetnek a fejlődésben az interaktív játékok
Egy már helyváltoztatásra, fogásra képes baba maga tudja irányítani a játékot azzal, hogy egy mozgó, zenélő, hangokat adó játékkal játszik. A ravasz rókakoma interaktív játék arra ösztönzi a babát, hogy kússzon, másszon a játék után. Puha feje, zörgő farka a taktilis területeket fejleszti, miközben a gombok nyomogatásával hangokat, zenét indíthat be. Ez utóbbi lehetőséget ad arra, hogy a baba játékos formában ismerkedhessen meg az ok-okozati összefüggésekkel: ha megnyomja a gombot történni fog valami.
A motorikus képességek fejlesztése mellett egy jó interaktív játék kreativitásra is ösztönzi a gyermeket. Az interaktív játék nagy előnye, hogy a baba magától tapasztalja meg a játék funkcióit, a felfedezés örömét adja.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A szülők felelőssége az öröklődésben a géneken felül (X)

Miért fontos az egészséges táplálkozás?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák