Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így óvjátok a bőrötöket a hidegben

Szerző: SBD - babaszoba.hu

2017. december 8.

Forrás: babaszoba.hu

Ahogy a tél közeledik és a páratartalom csökken, bőrünk kezdi érezni a fűtést és a nedvesség hiányát. A száraz bőr kellemetlen lehet, sebezhetőbbé válik és a fertőzéseknek is jobban ki van téve. Íme néhány hasznos tanács a téli napokra a száraz bőr ellen.

A száraz bőrtől nem csak az anyukák szenvednek, a csecsemők bőre is különösen hajlamos a hűvösebb hónapokban kiszáradni.

Tippek az anyának

1. Maradj hidratált
Bőrünk hidratálást igényel, hogy megtartsa rugalmasságát és megakadályozza a szárazságot és az irritációt. A hőmérséklet csökkenésével gyakran kevesebb vizet fogyasztunk, mint a forró nyári hónapokban. Az ivóvíz azonban nem csak az általános egészségi állapotunkért felelős, hanem a hidratált bőrt is megőrzi - belülről kifelé.
2. Ne áztasd magad
Hideg téli napokon csábító a forró vízben fürdőzés és a zuhany alatt eltöltött percek meghosszabbítása. A forró víz azonban hosszabb távon kiszárítja a bőrödet, próbálj meg inkább langyos vizet használni, és ne legyél órákig a zuhany alatt.
3. Hidratálj
Fontos, hogy jó hidratálószert használj a bőrre, különösen hűvösebb hónapokban.
Fontos, hogy mindkettőtök bőrére odafigyelj télen

Tippek a baba számára

1. Használj gyengéd tápláló baba fürdetőt
Számos különbség van a baba és a felnőtt bőr között a védő funkció, az érzékenység és a pH-szint tekintetében, ezért fontos, hogy a kifejezetten a csecsemő bőre számára kifejlesztett készítményeket használjuk. Fürdés után pedig ne ess neki a babának törölközővel, hagyd inkább megszáradni magától, hogy az irritáció elkerülhető legyen.
2. Hidratálj
Ha szeretnél hidratálót használni, fontos, hogy a finom baba bőrre kifejlesztett, enyhén hidratáló termékek közül válogass. Olyat keress, ami tartós védelmet biztosít a szárazságtól, a pH-ja kiegyensúlyozott és dermatológiailag tesztelt, így alkalmas az érzékeny újszülött bőrre.
3. Takard be
Télen a nedvesség hiánya és a hideg levegő száraz, repedezett bőrt okozhat. Ha szabad levegőn vagytok és különösen hideg és szeles az idő, győződj meg róla, hogy a kis kezeket és lábakat kellőképpen bebugyoláltad.
Tudj meg még többet a bőrápolásról itt:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák