Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így mosd a baba haját!

Szerző: Balányi Klári

2011. október 9. | Frissítve: 2017. július 30.

Forrás: Kismama magazin

A könnymentes sampon nem elég, de jó, ha van. Ezen kívül vess be még négy alapvető trükköt, és akkor hamar túl lesztek rajta. De hogy könnymentesen-e, az a baba vérmérsékletétől függ.

A fürdés is megosztja a babákat, kisgyerekeket, hát még a hajmosás!

1. A fejét mosd utoljára!

Amíg fekszik a kádban, szinte észrevétlenül leöblítheted a szabad kezeddel úgy, hogy ne folyjon a víz a szemébe, de nem szükséges ezt mindennap megtenni. A legtöbb hő a csecsemő testéhez képest nagy fején keresztül távozik, tehát a fejét mosd utoljára, és utána azonnal bugyoláld meleg törülközőbe.
Ha sárgás, szürke réteget, azaz koszmót látsz a fejbőrén, fürdetés előtt fél-egy órával kend be napraforgóolajjal, húzz rá kis sapkát, így fellazul, és vattapamaccsal könnyen eltávolíthatod. Közben figyelem elterelésként jól jön egy-két jópofa fürdetőjáték.

2. Természetes összetevőkből készült sampont használj!

A hajmosáshoz használj természetes alapanyagokból készített, illatmentes terméket, például a rizskeményítős biosampont. Ha csúszásgátlót teszel a babakád aljára, biztosan nem fog elcsúszni, víz alá kerülni és megijedni a baba. Sokkal biztonságosabban végre tudod hajtani a következő lépést.

3. Használj hajmosókarikát!

Kicsit nehezebb a hajmosás, amikor már ülve fürdik a kicsi, mert rendszerint tiltakozik ellene. Ha az arcára csorog a víz, forgatja a fejét, sír, az arca felé kapdos. Próbáld észrevétlenül, hátulról szivaccsal mosni a fejét, vagy illessz hajmosókarikát a homlokára.

4. Legyen kéznél a törlő!

Pohárból, hátulról öntsd a fejére a vizet, miközben óvatosan megemeled az állát, hátrahajtod a fejecskéjét. Így nem csorog az arcára a víz. Legyen kéznél egy száraz mosdókesztyű, hogy megtörölhesd a szemét.

Hozzászólások

Így aludhat jobban a baba

Ha a baba boldog és kiegyensúlyozott, az édesanyja is az - ez az összefüggés pedig fordítva is fennáll.

Biztonságos, pihentető éjszaka a babáddal? Rajtad is áll!

Tudtad, hogy az alvási környezet megfelelő kialakítása nagyban befolyásolhatja babád alvását, ezzel együtt pedig a te éjszakádat is? Hol és hogyan érdemes altatni, hogy mindenkinek komfortos legyen?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések