Baba

Így mosd a baba haját!

A könnymentes sampon nem elég, de jó, ha van. Ezen kívül vess be még négy alapvető trükköt, és akkor hamar túl lesztek rajta. De hogy könnymentesen-e, az a baba vérmérsékletétől függ.
2011. Október 09.

A fürdés is megosztja a babákat, kisgyerekeket, hát még a hajmosás!

1. A fejét mosd utoljára!

Amíg fekszik a kádban, szinte észrevétlenül leöblítheted a szabad kezeddel úgy, hogy ne folyjon a víz a szemébe, de nem szükséges ezt mindennap megtenni. A legtöbb hő a csecsemő testéhez képest nagy fején keresztül távozik, tehát a fejét mosd utoljára, és utána azonnal bugyoláld meleg törülközőbe.Ha sárgás, szürke réteget, azaz koszmót látsz a fejbőrén, fürdetés előtt fél-egy órával kend be napraforgóolajjal, húzz rá kis sapkát, így fellazul, és vattapamaccsal könnyen eltávolíthatod. Közben figyelem elterelésként jól jön egy-két jópofa fürdetőjáték.

2. Természetes összetevőkből készült sampont használj!

A hajmosáshoz használj természetes alapanyagokból készített, illatmentes terméket, például a rizskeményítős biosampont. Ha csúszásgátlót teszel a babakád aljára, biztosan nem fog elcsúszni, víz alá kerülni és megijedni a baba. Sokkal biztonságosabban végre tudod hajtani a következő lépést.Így mosd a baba haját!

3. Használj hajmosókarikát!

Kicsit nehezebb a hajmosás, amikor már ülve fürdik a kicsi, mert rendszerint tiltakozik ellene. Ha az arcára csorog a víz, forgatja a fejét, sír, az arca felé kapdos. Próbáld észrevétlenül, hátulról szivaccsal mosni a fejét, vagy illessz hajmosókarikát a homlokára.

4. Legyen kéznél a törlő!

Pohárból, hátulról öntsd a fejére a vizet, miközben óvatosan megemeled az állát, hátrahajtod a fejecskéjét. Így nem csorog az arcára a víz. Legyen kéznél egy száraz puha mosdókesztyű, hogy megtörölhesd a szemét.Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Kismama magazin