Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így lehetnek kevésbé ijesztőek a hegek

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 9. | Frissítve: 2016. augusztus 10.

Forrás: Medipress

Egy bőrgyógyász szakorvos szerint a hegek megváltoztathatják az emberek külsejét és emlékeztethetik őket életük valamilyen nehéz időszakára, ami akár az általános életminőségüket is ronthatja.

Így lehetnek kevésbé ijesztőek a hegek

"Igaz, hogy néhányan pusztán szépészeti problémának tekintik a hegeket, de mások esetében akár a pszichoszociális egészséget is befolyásolhatják" - mondta sajtótájékoztatóján Dr. Joseph Sobanko, az Amerikai Bőrgyógyász Akadémia tagja, a philadelphiai Pennsylvania Egyetem bőrgyógyásza. "A fizikai megjelenés fontos szerepet játszik abban, hogyan viszonyulunk másokhoz, ezért a külsőnket megváltoztató hegek, még akkor is, ha valaki elhanyagolhatónak tekinti azokat, negatív hatást gyakorolhatnak az érintett személy életminőségére."
Sobanko kutatása azt mutatja, hogy egyeseket jobban zavarnak a hegek, mint másokat. Általában a fiatalokat zavarják a legjobban, de azok is kellemetlenül érezhetik magukat emiatt, akiknek valamilyen jól látható helyen, például az arcukon van heg, illetve azok, akiknek munkájuk miatt gyakran kell emberekkel foglalkozniuk. Császármetszéssel szült nőket a császárheg is frusztrálhatja.
A hegek kezelése az utóbbi időben sokat fejlődött, és ma már szteroid injekciókkal vagy lézerrel is le lehet bontani a hegeket. A hegek eltüntetésére ezen kívül minimálisan invazív eljárások és műtéti technikák is rendelkezésre állnak.
"Annak ellenére, hogy számos kezelési mód létezik manapság a hegek csökkentésére, fontos, hogy a betegek jól kezeljék az elvárásaikat" - tette hozzá Sobanko. "Nincs olyan kezelés, amely teljesen képes eltüntetni a hegeket, és a gyógyulás időbe telik, tehát nem szabad azonnali eredményt várni, hanem csak a külső fokozatos javulását."
A szakember nem ajánlja a vény nélkül kapható és az interneten reklámozott heg elleni készítményeket sem, mert szerinte nincs bizonyíték arra, hogy ezek a termékek valóban hatnak.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések