Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így igazodik az anyatej a változó igényekhez

Szerző: Babaszoba.hu

2019. január 26. | Frissítve: 2021. január 23.

Forrás: babaszoba.hu

Meglepő fotóval bizonyítja egy amerikai anyuka, az anyatej összetétele folyamatosan változik annak megfelelően, hogy a kisbabának éppen mire van szüksége.

Mallory Smothers az egyik éjszakai szoptatás alatt azt vette észre, hogy a kislánya nyűgösebb, mint máskor, szortyog és sokat tüsszög, valószínűleg megfázott. Másnap reggel, mikor lefejte az anyatejet, azt vette észre, hogy a tej színe sokkal sárgásabb, mint máskor, és nagyon emlékeztet a kolosztrumra, vagyis a szülés utáni első, tápanyagokban rendkívül gazdag előtejre.
Igazodik az anyatej összetétele a baba igényeihez
"Nemrég olvastam egy cikket, hogy az anyuka teje folyamatosan igazodik a baba igényeihez" - írta egy Facebookos bejegyzésben. "Azt írják, hogy a kisbaba nyála bekerül a mellbimbóba, ahol az anya szervezetének receptorai elemzik ezt a mintát, és ha vírust vagy baktériumot fedeznek fel benne, akkor úgy alakítják a tej összetételét, hogy az több antitestet tartalmazzon, és ezzel segítse a kisbaba gyógyulását."
Jól látható a különbség
"A bal oldalon lévő tejet csütörtök este fejtem, a jobb oldalit pedig péntek reggel. Pont úgy csináltam mindent, mint korábban. Sokáig észre sem vettem a különbséget, pedig a pénteki tej sokkal jobban emlékeztet a kolosztrumra. Ez az után termelődött, hogy egész éjjel a beteg kisbabámat szoptattam. Elképesztő, nem?" - írta Mallory.
Forrás: parents.com
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák