Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így hűtheted le a lakást légkondi nélkül!

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 6. | Frissítve: 2021. június 17.

Forrás: babaszoba.hu

A kánikulában nem is vágyunk másra, mint egy hideg italra meg egy kis hűsölésre. Azonban nem mindenkinek van elérhető közelségben légkondicionáló. Szerencsére, anélkül is elviselhetőbbé tehetjük az otthonunkat!

Engedd le a rolót, húzd be a függönyt!

Függetlenül a lakás fekvésétől, a napfény igencsak képes felmelegíteni a szobákat, így egy olyan egyszerű mozdulattal, mint a besötétítés, máris sokkal hűvösebbé tehetjük az otthonunkat.
Hogyan hűthetjük le a lakást?

Szellőztess éjjel!

Éjszakára általában lehűl a levegő, ezért érdemes nap közben zárva tartani az ablakokat és csak éjjelre kinyitni azokat. A kereszthuzat és a megfelelő pozícióban elhelyezett ventillátorok segíthetnek "kisöpörni" az állott, meleg levegőt.

Víz + ventillátor

Azonnali hűsítő hatáshoz tegyünk egy nagyobb edénybe jeget (esetleg jégakkut), és tegyük a ventillátor elé úgy, hogy az abból áramló levegő épp az edény felett haladjon el. Így tulajdonképpen a jég segítségével még jobban le tudjuk hűteni a levegőt!

Cseréld le az ágyneműt!

A természetes anyagból készült ágynemű, például a pamut praktikusabb a nagy melegben, könnyebben lélegzik, a tapintása is hűvösebb. A nagyon izzadósoknak érdemes kipróbálniuk a hajdina- vagy tönkölytöltetű párnákat, mert a pelyva között több levegő képes keringeni, így nem ezek nem tartják annyira a hőt, és hűvösebb érzetet nyújtanak.

Hűtsd le az ágyadat!

Ahogy a meleg vizes palack nagyon jól esik a téli hidegben, egy jól behűtött palack kellemesebbé teheti az elalvást. Az is segíthet, ha lefekvés előtt enyhén benedvesíted a lepedődet vagy néhány órára berakod a mélyhűtőbe.

Okosan a főzéssel!

Válassz olyan ételeket, amelyeket nem kell hosszú ideig főzni, sütni, hiszen ez csak plusz hőtermelődéssel jár. A nyár ideális időszak arra, hogy több salátát, hideg levest és gyümölcsöt együnk, és ha tehetjük, a grillt is érdemes többször elővenni.

A tested hűtsd, ne a lakást!

Sokkal fontosabb, hogy a saját komfortérzetedet javítsd, mint hogy mindenáron le akard hűteni az otthonodat. Igyál jól behűtött innivalókat (egyébként is rendkívül fontos a sok folyadék), tegyél hideg vizes borogatást a csuklódra, tarkódra, viselj jól szellőző ruhákat, zuhanyozz le többször is egy nap!
(Cikk forrása: huffpost.com)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések