Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így fogadd a babanézőbe jött látogatókat

Szerző: Babaszoba.hu

2015. június 18. | Frissítve: 2018. április 12.

Forrás: Kismama magazin

A babanlátogatások időszakában gyakran előfordulnak sértődések, kellemetlen szituációk. Nem egyszerű megoldani, hogy a babának se boruljon fel a napja, te is nyugodt maradj, és a látogatók is jól érezzék magukat. Íme, pár jó tanács.

Szülés előtt előtt te sem ismerted a kisbabás élet mindennapos velejáróit és higiénés szabályait, érthető, hogy neked kell a látogatást úgy szervezned, hogy az ne zavarja a pici nyugalmát, ne jelentsen fertőzésveszélyt számára, és a vendégek se sértődjenek meg. Az alkalmas időpont megválasztásával és néhány praktikus ötlettel biztosíthatod a jó kapcsolatot a barátaiddal és a rokonokkal.

Ha nem akarod, hogy kézről kézre járjon a baba, vedd fel te magad

- Helyezz el az előszobában barátságos vendégpapucsokat vagy cipőre húzható védőt.
- Ne stresszeld magad ebéddel vagy vacsorával, a gyümölcs vagy néhány egészséges falatka trendi vendégváró uzsonna egy látogatás idejére.
- Ha alkalmatlan időben érkezett a váratlanul betoppanó vendég, mondd meg neki, hogy most éppen az orvoshoz/védőnőhöz készülődtök, de beszélj meg vele rögtön egy másik alkalmat, amikor örülsz a látogatásának.
- Az első hetek véget nem érő szoptatásai, kialakulatlan napirendje miatt halaszd inkább pár héttel későbbre a vendégséget, amikor már könnyebben találtok időt nyugodt beszélgetésre, mosolygós, békés perceket babanézegetésre.
- Ha egész nap egyedül érzed magad, hívj meg egy-egy közeli barátot napközben.
- Annak is van előnye, ha pároddal ketten fogadjátok a vendégeket, így megoszthatjátok figyelmeteket a vendégek és a baba között.
- Ne a babával a karodon nyiss ajtót a vendégeknek, a picit tedd be a kiságyba vagy pihenőszékébe, hogy lassan szokja meg az idegen hangokat. Közben a látogatókat is megkérheted, hogy finoman közeledjenek hozzá.
- Ha nem akarod, hogy kézről kézre járjon, legjobb, ha te veszed fel. Könnyen lehet azonban, hogy a pici is élvezi a szórakoztatást.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák