Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így azért kibírhatóbb a hason fekvés a babának

Szerző: Kókány-Tar Hajnalka

2018. május 28.

Forrás: babaszoba.hu

Az esőerdős nyugtató pocakpárnát leginkább a 4 hónapos kislányom tesztelte, mert neki vannak problémái a hason fekvéssel.

Így azért kibírhatóbb a hason fekvés a babának
A pocakpárna elsődleges funkciója, hogy alátámassza a babák hasát, könnyebben tudják a fejüket emelgetni és megtartani, ezáltal érdekesebb legyen a körülöttük lévő világ, megszeressék a hason fekvést, ami a további mozgásfejlődésükhöz is elengedhetetlen.
Mindemellett a párna rendkívül élénk színekkel és ábrákkal rendelkezik, ami már önmagában is hasznos arra, hogy a gyerekek figyelmét hosszú perceken keresztül lekösse az ember valamivel. Hozzá csatolható még két kis műanyag figura, ami használható akár önmagában, rágókaként is.

Használd a baba fejlődése kalkulátorunkat, hogy nyomon tudd követni kisbabád fejlődését!

A párna belsejében található egy kivehető elektromos rész, ami zenélő és rezgő funkcióval van ellátva. A zenélő funkciót szerette a lányom, általában elvonta a figyelmét a számára kényelmetlen hason fekvésről. A párnát több héten keresztül - naponta többször - próbálgattuk és a lányom érdeklődni kezdett a körülötte lévő dolgok iránt, próbálta használni a kis izmait, a kezét. A párnára aggatott műanyag kis állatok sokszor felkeltették az érdeklődését és egészen közelről tanulmányozta őket.
Mindent összevetve, az én tapasztalatom az volt, hogy a pocakpárna - a színes ábrái és a ráakasztható műanyag játék miatt is - mindenképpen egy figyelemfelkeltő játék és hasznos lehet olyan gyermekek számára, akiknek kihívás a hason fekvő pozíció és a fejecskéjük megtartása.
Szerző: Kókány-Tar Hajnalka (waitingfor.cafeblog.hu)
(A képen egy Fisher-Price pocakpárna látható.)
Kapcsolódó cikkeink a gyermek fejlődése témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések