Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így adagold a fürdetőkrémet, és akkor tuti nem őrülsz meg!

Szerző: Babaszoba.hu

2014. augusztus 10. | Frissítve: 2019. október 25.

Forrás: Kismama magazin

A gyógyszertári fürdetőkrém elkeverése a vízzel, állagából adódóan, lényegében lehetetlen. Elmondjuk, mi a trükkje!

A kicsinek felírt gyógyszertári fürdetőkrém (hivatalos neve Unguentum hydrophilicum nonionicum) mostanában kapható tubusos változata nem túl praktikus, erre nyilván te is rájöttél már az első fürdések alkalmával, amikor megpróbáltad kiimádkozni belőle a szükséges mennyiséget. De nem kell vele küzdeni, ha előre kikeversz belőle egy adagot!

Fürdetőkrém-adagolás? Gyerekjáték!

Egy bögrébe vagy hőálló pohárba nyomj ki belőle egy diónyit, engedj hozzá egy kis vizet, és tedd be 15 másodpercre a mikróba! Így könnyen kezelhető, tejszerű folyadékot kapsz, ami már mehet is a fürdővízbe.
Más kérdés, ha előre szeretnél kikeverni egy nagyobb mennyiséget, hogy ne kelljen minden fürdéskor végigcsinálni a fentieket. A vízzel való kikeverés nyitja - ne lepődj meg - egy habverő és a majonézkészítésnél is ismert műveletsor.
Egy kis adag krémet kiveszel egy tégelybe, kevés vízzel simára kevered, aztán felváltva adagolod hol a krémet, hol a vizet. Közben folyamatosan kevered, különben csomós lesz. Az így elkészített, hígított krém akár pumpás adagolóba is mehet, és használhatja az egész család!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések