Baba

Időnyerő praktikák

Folyton harcban állsz az idővel? Találd meg azokat a praktikus eszközöket, amelyek segítségedre lehetnek a folyamatok lerövidítésében. Íme egy rögtönzött lista.
2013. Augusztus 14.

A cikk írásakor expressz felmérést végeztem a környezetemben lévő kisgyermekes anyák körében. Arra kérdeztem rá, mely eszközök könnyítik meg leginkább az életüket. Visszatérő motívumokként jelentek meg a technika kommunikációt elősegítő (tablet, okostelefon) és a háztartásban jeleskedő csodái (mosogatógép, turmixgép). Előkelő helyen végeztek a gyors szépülést ígérő termékek (körömlakkszárító spray, BB krém, szőrtelenítő krém és egyéb 2in1 megoldások). A teljesség igénye nélkül álljon most itt az elhangzottak alapján elkészült lista.

Nedves törlőkendő. Égi adomány, mindig ott lapul a táskámban, hiszen a pelenkás korszak után is nagy segítségünkre lehet, ha a gyerek az étteremben magára dönti az almalevet, vagy a kocsiban fogyasztja el az uzsonnáját. Bizonyos anyagoknál még folttisztítóként is beválik. Száraz bőrűeknek a szenzitív verzió ajánlott!

Turmixgép. Abból is a miniverzió, amelyben a pépes korszak idején rendkívül gyorsan elkészíthető a gyermek eledele. Ráadásul a masina kis helyen is elfér, és ahhoz azért elég nagy, hogy magunknak is tudjunk benne készíteni egy erőt adó turmixot.

BB krém. Hidratáló, fényvédő, alapozó egyben. Bár a szépségipar nem kimondottan a kialvatlan anyukákat célozta meg vele, biztos vagyok abban, hogy sokan áldják, amikor pillanatok alatt egyenletesebbé varázsolja a bőrfelszínt, és némileg elhalványítja a fáradtság nyomait.

Post-it. Nem könnyű mindent fejben tartani, miközben folyamatosan többfelé kell figyelni. A megoldás? Ha valamit meg akarsz jegyezni, firkantsd fel egy post-itre, és ragaszd jól látható helyre, így garantáltan nem felejted el. (Hasonlóan praktikus a mobiltelefon hangrögzítő funkciója is.)

Kézfertőtlenítő. Bárhol elfér, és bármikor előkapható, ráadásul segít a fertőzések kivédésében.

Szőrtelenítő krém. Különös tekintettel azokra a változatokra, amelyek zuhanyozás alatt is használhatóak. Hasonlóan boldogító termék a sampon és balzsam egyben és a körömlakkszárító spray, ahogy arra már a bevezetőben utaltam.

Szárazsampon. Vannak azok a napok, amikor már aktuális volna egy hajmosás, de sehogy sem jutsz el odáig. Ilyenkor áldani fogod ezt a remek találmányt, hiszen csak ráfújod a hajadra, kifésülöd és egy napra biztosan felfrissíti a frizurádat.

Morzsaporszívó. Mutasson valaki olyan 6 éven aluli gyereket, aki nem hagy morzsahalmokat maga után. Na, ekkor anyuka előkapja ezt a praktikus kis segítőtársat, és garantáltan nem hordjuk szét a lakásban a bosszantó maradványokat.

Hordozókendő. Itt a helye, mert ahhoz, hogy a városban babakocsival közlekedjünk, minimum testépítőnek kell lennünk, másrészt mert sok anyukának rögtön ez ugrott be. Az biztos, hogy helytakarékos, a baba is jól érzi magát benne, egy kis gyakorlás után pedig már a felkötése sem tűnik macerának.

Szobahinta, pihenőszék. Azért veszem egy kalap alá őket, mert a funkciójuk ugyanaz: a gyermek biztonságos elhelyezése, amíg anya a háztartásban jeleskedik, vagy más fontos ügyben jár el, persze szigorúan a közelben.

Okostelefon. Nemcsak mert okos, hanem mert segít a társadalmi életünk szervezésében. A levelezőnk vagy a Facebook csak egyetlen gombnyomás, és akár a játszótéren is beleleshetünk. Emellett kedvünkre fotózhatunk, jegyzetelhetünk, videózhatunk, hangokat rögzíthetünk, zenét hallgathatunk vele.

Időnyerő praktikák

Crocs szandál. Ami anyáink idejében a klumpa volt, az ma a Crocs papucs. Persze modernebb és kevésbé zajos verzióban. Jól szellőzik, kényelmes, és roppant gyorsan tisztítható.

Cumisüvegtermosz. Kétség nem fér hozzá, nagyon jól jön hideg téli napokon.

Könyv tetejére rögzíthető olvasólámpa. Az egyik anyuka listájáról származik, én sem tudtam, hogy létezik ilyen, amíg a mellékelt fotót nem tanulmányoztam. Remek találmány, hiszen elég fényt ad az olvasáshoz, ugyanakkor nem zavarja a gyereket alvás közben.

Sólámpa. Amellett, hogy kellemes fényének köszönhetően jól mutat, még az egészségre is jótékonyan hat. Éppen annyi fényt ad, hogy gond nélkül lebonyolítod az éjszakai pelenkázást.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Reggeli időhúzás helyett
  • Anyaság és karrier? Menni fog!
  • Az idő, mint nem létező nagycsaládos fogalom