Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Idén is megválasztották az év védőnőitTöbb mint 76.000 szavazat érkezett a közönségdíjas kategóriában

Szerző: Babaszoba.hu

2017. június 14.

Forrás: Red Lemon Média

A Magyar Védőnők Egyesülete évek óta díjazza a védőnőket áldozatos munkájuk elismeréseként. Idén is az édesanyák és édesapák jelölhették segítőiket az "Év Védőnője" díjra.

Idén is megválasztották az év védőnőit

Minden évben szakmai zsűri ítéli oda öt kategóriában a díjakat, idén először azonban a közönség is megválaszthatta kedvencét. Összesen több mint 76 000 voks érkezett a kezdeményezés főtámogatója, a Sudocrem Magyarország Facebook oldalára.
A Védőnők Napja rendezvényen 2017. június 13-án, ünnepélyes keretek közt adták át az "Év Védőnője 2017 a Sudocrem támogatásával" díjakat. A védőnők elhivatott, családokat támogató munkáját idén összesen 5+1 kategóriában ismerték el. A díjjal a Magyar Védőnők Egyesülete a hazánkban 102 éve működő, speciálisan magyar foglalkozás fontosságára hívja fel a figyelmet évről évre.
A védőnők feladata nem merül ki csupán tanácsadásban és a kisbabák gondozásában, sokszor szinte családtagként vesznek részt az anyák és a gyermek mindennapjaiban, már egészen a várandósság korai szakaszától. Illetve az sem ritka, hogy segítségükkel még az édesapákat is jobban be lehet vonni a kisdeddel kapcsolatos teendőkbe.
"A kezdeményezés elindításával az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet hazánk védőnőinek elhivatottságára. A családok otthonaiban, zárt ajtók mögött zajló munkát szeretnénk megismertetni a szélesebb közönséggel" - kezdte Csordás Ágnes Katalin, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke.
"Aktív védőnői éveimre visszatekintve látom, hogy a mindennapi munkához mekkora erőt adott a sok mosolygós, hálás tekintet, az, amikor a tanácsom segítségével egy-egy nehezebb helyzetet sikerült megoldani a szülőkkel közösen. Az egyesület elnökeként örömmel tölt el a díjazottak meghatottsága, akik hatalmas lelkesedéssel fogadják az elismerést, hiszen a mindennapi rohanásban sokszor nem nyílik rá lehetőség, hogy ilyen szinten köszönetet mondhassunk a védőnőknek áldozatos munkájukért. Az elismerés a díjazottakon keresztül minden kolléganőnek szól" - mondta el Csordás Ágnes Katalin.
A 2017-es díjazottak:
Kistelepülés kategória: Szatmáriné Bazsa Rózsa területi védőnő, Jászszentlászló
Közepes méretű település kategória: Komjátiné Kocsis Edit területi védőnő, Pomáz
Nagyváros kategória: Szabóné Kiss Éva területi védőnő, Kecskemét
Szakmai védőnő kategória: Hirlingné Joó Zsuzsanna, járási vezető védőnő, Vác
Védőnői tanácsadói közösség kategória: Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat Területi védőnők: Tóth Mónika, László Kinga, Tóthné Bajáki Rozália, Mihály Imréné, Nagy Erika, Endre Csilla, Dr. Szendreiné Lőrincz Angéla, Vidács Tímea, Rigó Renáta, Huczka Anita. Iskolavédőnők: Uljanics-Tóth Tímea, Tarjányi Gabriella, Tarnóczki Sándorné, Surányiné Pap- Ferenc Izolda, Szolnoki Irén, Nagyné Erdélyi Sarolta
Közönségdíj kategória: Harcsa Péterné területi védőnő, Tata
A díjról szóló oklevél mellé tradicionális üvegfestéssel készült, egyedi tervezésű iparművészeti nyakékét kaptak. A Magyar Védőnők Egyesülete immár hetedik éve emlékezik meg hazánk védőnőiről. Idén a Sudocrem fő támogatóként állt a kezdeményezés mellé és Facebook oldalán választották meg a közönségdíjast.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések