Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ide az adót!Kinek adjam az adó 1%-át?

Szerző: Sződy Judit

2011. május 15.

Forrás: Kismama magazin

Azért van ebben a "bevallós" időszakban jó is: például te dönthetsz arról, melyik szervezetet, intézményt, egyházat támogatod adód 1-1 százalékával.

Szép szülés

Amikor megszületik a kisbaba, már a szülészeten érzed: jó lenne segíteni, hogy legalább a téged követő családok szebb környezetben töltsék el ezt a néhány nagyon fontos napot. A szülészetek többségének van saját alapítványa, biztosan jó helyre kerül a pénzed, ha ezt jelölöd meg a nyomtatványon.

Ránk számíthat:
Boldog Szülésért Alapítvány
Alternatal Alapítvány

Babás alapítványok

Ha a baba pici korában segítségre lenne szükséged, számtalan alapítvány, egyesület áll rendelkezésre, akár a szoptatás, akár a hordozás, akár a gondozás, gyógyítás terén. Ezek a szervezetek rendszerint napi anyagi nehézségekkel küzdenek, többnyire önkéntes munkát végeznek, de így is sok pénzt visz el pusztán az, hogy fenntartsák magukat, beszerezzék a működéshez szükséges eszközöket, könyvelőt fizessenek. Minden fillér számít.

Ránk számíthat:
Aktív Szülés Program
A Szoptatásért Magyar Egyesület

Óvodák, iskolák

Ha már az ovinál tart a család, természetes igényed, hogy minél szebb óvodába járjon a kicsi, és minél több szolgáltatást, kirándulást, színházi előadást biztosítsanak számára. Ha kisiskolás van a családban, ott az osztálykirándulások, a nyelvtanítás és a külföldi diákprogramok költségeinek kiegészítését oldja meg az intézmény alapítványi pénzből. Érdemes ezeket az oktatási intézményeket támogatni.

Hogy célba érjen a pénzed

- Fordíts figyelmet a szervezet átláthatóságára! Nézd meg alaposan az alapítvány, egyesület honlapját, tevékenységeit és azt, hogy mire használják föl a bevételeiket.
- Tartsd be a határidőt! Az adó 1 százaléka felajánlásának legutolsó
határideje 2011. május 20.
- Pontosan töltsd ki a nyilatkozatot! A hibás kitöltés miatt a felajánlott 1 százalékok jelentős részét nem fogadja el az adóhatóság!
- Figyelj a nyilatkozatra és a boríték helyes címzésére is! A lezárt borítékon a nevednek, címednek, adóazonosító jelednek kell szerepelni, a boríték hátoldalát pedig alá kell írnod a ragasztást keresztezve. A borítékot add le a munkahelyeden, vagy ha erről lemaradtál, postán vagy személyesen juttasd el az adóhatósághoz május 20-ig.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések