Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hús-vér nők szülés utáni fotói

Szerző: Jaksa Petra

2016. december 21. | Frissítve: 2019. október 4.

Forrás: babaszoba.hu

Ahelyett, hogy a striáid vagy a pluszkilóid miatt szomorkodnál, inkább nézd meg Jade Beall különleges és gyönyörű fotósorozatát, amely a szülés utáni női testet ábrázolja. Ugye, hogy máris jobban érzed magad?

Jade Beall amerikai fotós célja ezekkel a képekkel pontosan az volt, hogy növelje a hölgyek magabiztosságát, hiszen amire a női test képes, megkérdőjelezhetetlenül a leggyönyörűbb dolog a világon.

A fotósorozat egyik képe

Az egész azonban egy ártatlan poszttal indult: Jade saját magát fotózta le öt héttel a fia születése után, és ezt kitette a blogjára. "Karikásak voltak a szemeim, itt-ott hurkák tarkították a testem, ennek ellenére egy milliméternyit sem korrigáltam a fotókon, nem használtam Photoshopot, csupán a nyers valóságot örökítettem meg" - mondja.

Kép a fotósorozatból

Percekkel később több tucat nő e-mailje várta a postafiókjában, akik mind arra kérték, hogy róluk is készítene egy-egy ilyen "nyers" fotósorozatot. Jade-t ez inspirálta a Beautiful Body (Gyönyörű Test) projekt elindítására, melyben a gyönyörű fekete-fehér fotókon túl az anyák a szépséggel kapcsolatos érzéseiket is elmesélik.
A fotósorozattal azt szeretné elérni, hogy a jövő generációi már másképpen gondolkodjanak a női testről. "Az anyákat azért hibáztatni, mert szülés után két nappal nem néznek ki ugyanúgy, mint előtte, csalódottságot, szégyenérzetet vált ki belőlük, miközben az anyaság épp elég kihívást állít eléjük enélkül is. Az álmom, hogy egy olyan mozgalom részese lehessek, amely önmagunk szeretetét és a mások iránti toleranciát tűzi a zászlajára. Szeretném, ha a jövő generációi nem pazarolnának éveket az értékes életükből arra, hogy (hozzám hasonlóan) önostorozásba fogjanak, mert nem tartják magukat elég szépnek" - mondja Jade.
A fotósorozat többi fotóját ITT tekintheted meg.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák