Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hova tettem a ... ?

Szerző: Babaszoba.hu

2011. március 5. | Frissítve: 2016. február 9.

Forrás: MTI

Nem találod a kulcsod? És a popsikenőcs receptjét melyik táskádba tetted? Mi a neve az új védőnőnek? Lehet, hogy már a családnak is feltűnt a feledékenységed. Nem vagy egyedül! Lehet, hogy az eddiginél zaklatottabb az életviteled?

Az egyre gyakoribbá váló feledékenységet a zaklatott, modern életvitel és az információs túlterhelés okozhatja - idézte skót kutatók megállapítását a BBC hírportálja.

A kutatók az "elfoglalt életmód szindróma" elnevezést adták annak a tünetcsoportnak, amelyben a feledékenység nem éri el a demencia mértékét, ám a mindennapi életben több apró zavart okozhat. Ilyen például, amikor valaki rendszeresen elfelejti, hová tette kulcsát, hol hagyta a poharát, vagy nem ugrik be ismerősének a neve.

A szakemberek szerint ezt a típusú feledékenységet a zaklatott életvitel okozza, az, hogy folyamatosan új információk bombázzák az embereket, szól a mobiltelefon, a televízió, a rádió, és interneteznek. Alan Wade, a tanulmányt tervező egyik kutató elmondta, az információs túlterheltség miatt egyre korábbi életkorban jelentkezik a feledékenység.

A CPS Research elnevezésű intézet munkatársai tanulmányukhoz olyan 50 és 80 év közötti embereket keresnek szerte Skóciában, akik már tapasztalták magukon a feledékenység jeleit. A résztvevők a vizsgálatban memóriatesztek sorozatát töltik majd ki, és az önkénteseknél egy Alzheimer-kórban használt szert, a memantint kezdik alkalmazni alacsony dózisban.

Szétszórt vagy? Nem találsz semmit?

Babaszoba

Mi nem javaslunk gyógyszert, de azt mindenképpen, hogy rangsorold a feladataidat, és hagyd el azokat, amelyek nem fontosak, emellett keress segítséget, ha túl zaklatott az életed. Hátha javul a helyzet, és mire felnő a gyerek, végül eszedbe jut a védőnő neve.

Ezek is érdekelhetnek:
 • Tartsd frissen az agyad!
 • Mozgasd meg a tested és az agyad is!
 • Már 30 éves kortól gyengülhet a memória
 • Így fejleszd gyermeked koncentráló képességét!

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések