Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hova bújt a maci?

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 28. | Frissítve: 2015. november 11.

Forrás: Kismama magazin

Figyeljük meg hat-hét hónapos kisbabánkat, mit tesz, ha leejtette a kanalát, kidobta kiságyából a cumiját. Utánanéz, felé fordul, nyúl érte, vagy tudomást sem vesz róla többé?

Nyolc hónapos korában már biztosan tudja, hogy a tárgyak akkor is léteznek, ha éppen nem látja őket. Ott keresi őket, ahol eltűntek a szeme elől.

Gurítsuk be a labdát a fotel mögé, ágy alá, hadd másszon utána. Gurigázás közben terítsük le hirtelen a labdát egy kendővel.

Játék a macival


Üljünk le egymással szemben, és készítsünk elő három kisebb dobozt. Dugjuk el a kis labdáját vagy a maciját valamelyik alá: vajon tudja, melyik alatt keresse, vagy többször kell próbálkoznia? Az egyéveseket már megviccelhetjük: egyik alatt sincs! Adjuk neki oda végül, és mutassuk meg, hova dugtuk. Legközelebb ott is keresni fogja.

Rejtsük el a macit a pulcsink ujjába, nyakába, zoknink szárába, mindig máshova. Az egyévesek nagyon élvezik a keresgélést.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Kevesebb köhécselés idén ősszel?

Levegőtisztítót teszteltünk!

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák