Baba

Hős rendőrnő: éhes volt, hát megszoptatta a síró babát

A rendőröket gyakran látjuk veszélyes és hősies helyzetekben, hőstettnek azonban egy egészen hétköznapi dolog is minősülhet, mint amilyen egy síró csecsemő megetetése.
2018. Augusztus 22.
Hős rendőrnő: éhes volt, hát megszoptatta a síró babát

Az argentin kórházban idegen babát szoptató rendőrnő Facebook-ra felkerült fotója valódi futótűzként terjed az interneten. Nem véletlenül. Habár egy egészen hétköznapi dologról van szó, amit a Celeste Ayala nevű hölgy vitt véghez, igazi hőstettnek minősül egy éhes csecsemő szemében.

A fotót Marcos Heredia posztolta a közösségi média oldalára, aki a Buenos Aires-i Sister Maria Ludovica Gyermekkorházban volt szemtanúja a szívmelengető esetnek. Hereida szerint Ayala rendőrtiszt augusztus 14-én érkezett a kórházba, amikor is meglátta az éhségtől keservesen síró kisbabát és azonnal a segítségére sietett.

“Szeretném, ha mások is láthatnák azt a kedves gesztust, aminek ma a szemtanúja lehettem. Egy pillanatig sem haboztál, hanem úgy segítettél azon az éhes csecsemőn, mintha csak a sajátod volna” – írja Heredia a Facebook posztjában.

Hős rendőrnő: éhes volt, hát megszoptatta a síró babát

Több spanyol nyelvű oldal is lehozta a hírt, miszerint a 6 hónapos baba 6 testvér közül az egyik, akiket hamarosan gyámság alá helyeznek, ugyanis az édesanyjuk már nem képes tovább saját erőből ellátni őket. A gyerekek az eset előtt éppen azért voltak a kórházban, hogy megkapják a szükséges vizsgálatokat mielőtt intézményi gondozásba kerülnek. Ekkor érkezett a rendőrnő, aki meglátta az éhségtől kimerült, síró csecsemőt és mellre tette – írják.

A Metro.co.uk oldalán megjelent hír szerint Ayala úgy nyilatkozott a helyi újságnak, hogy látta, hogy a kórházi személyzet mennyire túlterhelt, ezért ő, mint kétgyermekes édesanya megkérdezte, hogy megetetheti-e a babát. “Láttam, hogy éhes, hiszen a kis öklét többször a szájába tette, ezért megkérdeztem, hogy megölelhetem és megszoptathatom-e. Nagyon szomorú pillanat volt, a szívem szakadt meg, hogy ilyen körülmények között kellett látnom ezt a szegény kisbabát. A társadalomnak sokkal érzékenyebben kellene reagálniuk a gyerekekkel kapcsolatos szörnyű helyzetekre. Ez egyszerűen tarthatatlan” – mondta Ayala a lapnak.

Ayala egyébként nemcsak édesanya és rendőr, de önkéntes tűzoltó is, akinek tűzoltó kollégái szintén elismerően nyilatkoztak Ayala hőstettéről. “Szeretnénk gratulálni Celeste Ayala önkéntes tűzoltónak, aki tegnap miközben rendőri munkáját végezte, segített egy kórházba érkező síró kisbabán is.” Nos, a segítő szakmában dolgozók néha embereket mentenek ki a tűzből, máskor pedig csecsemőket táplálnak, ha épp arra van szükség.

(Cikk forrása: mother.ly)

Kapcsolódó cikkeink szoptatás témában: