Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hordozóban a legvédettebb a baba

Szerző: Babaszoba.hu

2008. február 5. | Frissítve: 2016. január 6.

Forrás: Kismama magazin

Városi forgalomban nagyon nehezen boldogulunk babakocsival. Kiskerekű, sportos kocsinkat ugyan könnyedén feltolhatjuk az alacsony padlószintű járművekre, a lépcsősekből azonban több van, ezekre segítség nélkül alig tudjuk feltenni, majd leemelni.

Nagykerekű mélykocsival pedig lehetetlen vállalkozás ez, aluljárókról, szűk üzletekről nem is beszélve. Inkább gyalogoljunk néhány megállót - bár a járdán parkoló autók, útfelbontások miatt ez sem egyszerű -, vagy ha messzebbre kell utaznunk, mondjunk le a babakocsiról.

A háti hordozó nagyobb lurkóknak hosszabb időn keresztül is kényelmes lehet, ám tömegközlekedési eszközön ugyanúgy útban van a puttony, mint egy nagyméretű hátizsák. Kössük magunkra hordozókendőben, így férünk el a legkisebb helyen, így a legvédettebb a pici, a testközelség pedig szülőnek is, gyereknek is csodálatos érzés.

Minden baba imádja, ha a kendő biztonságában az anyukája testközelében lehet

A babakocsi akkor jöhet jól, ha csak úgy sétálgatunk, akár az utcákon, akár a parkban. Elintéznivalóinkat lehetőleg délelőttre tervezzük, ha tehetjük, kisbabánkkal kerüljük el a délutáni csúcsforgalom óráit. A zsúfolt tömegközlekedési eszközökön ő sem érzi jól magát, és fertőzést is könnyebben kaphat.

Ha saját autónkba ültetjük, ettől megóvjuk ugyan, de a forgalmi dugó araszolását hamar elunja a hordozóban mozdulatlanságra ítélt baba. Közvetlenül indulás előtt mérjük fel, éppen most mi a legjobb megoldás.

Ezek is hasznosak lehetnek:
 • Miért szeretem a hordozót?
 • Milyen babahordozót válasszak?
 • 8 válasz, hogy beváljon a babahordozás
 • Babakocsi-választás: mire figyeljünk?

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések