Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Homeopátia Magyarországon és a világon

Szerző: Babaszoba.hu

2010. július 29. | Frissítve: 2016. december 6.

Forrás: babaszoba.hu

Ma a világon összesen körülbelül félmilliárd ember és negyedmillió orvos használja a homeopátiát rutinszerűen és elsőként - ami olyan számú tapasztalatot jelent, amit kevés módszer mondhat magáénak!

Homeopátia Magyarországon és a világon

Néhány példa:
  • Németországban több mint 5000 homeopátiás orvos praktizál és a körzeti orvosok 70%-a használja és ajánlja a homeopátiát! A lakosság 80%-a találkozott már a homeopátiával, illetve használja legalább évente egyszer!

  • Angliában 5 homeopátiás kórház működik és 8 kórházban elérhető homeopátiás részleg.

  • Az angol királyi család is homeopátiás szereket használ és a The Royal London Hospital for Integrated Medicine (RLHIM)(korábban Royal London Homeopathic Hospital) főleg krónikus betegeket kezel homeopátiával. Az általuk elvégzett felmérés szerint a betegek 90%-a volt elégedett a homeopátiás orvosi ellátással!

  • Indiában több mint 100 homeopátiás egyetemen oktatják a gyógyítást és 250 000 homeopata gyógyít. A sok szegény embernél azért előnyös, mert olcsó és gyors hatású. Teréz anya maga is homeopata volt.

  • Franciaországban a lakosság több mint 40%-a használ homeopátiás készítményeket.

  • A második világháború előtt Magyarországon négy homeopátiás kórház működött. A háború után Rákosi Mátyás betiltotta a homeopátiát, mondván, hogy az arisztokrácia gyógymódja.

  • A homeopátia a XIX században élte virágkorát. A hagyományos orvoslás fejlődésével háttérbe szorult. Ma, a krónikus betegségek korában ismét egyre többen fordulnak ehhez a 250 éves bevált, szelíd gyógymódhoz.

  • A század elején a leghíresebb magyar homeopata orvos Schiemert Gusztáv volt. Öt fia lett orvos, köztük Prof. Szentágothai János, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Szentágothai professzor otthon homeopátiás szerekkel gyógyította családját.
Magyarországon a homeopátiás gyógyszerek az Országos Gyógyszerészeti Intézet által törzskönyvezett és engedélyezett gyógyszerek! Homeopátiás rendelést csak szakorvos folytathat!
A homeopátiás gyógyszerek gyógyszertárban recept nélkül kaphatók!
A lakóhelyéhez legközelebb eső homeopátiás szereket is forgalmazó és tanácsadást is biztosító gyógyszertárat megtalálja az alábbi link alatt található adatbázisban: www.homeopatia.info.hu

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák