Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Homeopata orvosnál jártunk

Szerző: Babaszoba.hu

2011. március 20. | Frissítve: 2016. december 7.

Forrás: babaszoba.hu

A homeopata orvosnál tett látogatás különbözik a hagyományos vizittől. Számíts hosszú beszélgetésre, ahol a betegségen kívül más, elsőre meglepőnek tűnő témák is előkerülhetnek.

Homeopata orvosnál jártunk

Szóba kerülnek étkezési - alvási szokások, a paciens érzelmei, lelkiállapota. Ha nem szeretsz ilyesmiről beszélni, mondd el, hogy nem szeretsz, ez is fontos információ az orvos számára.
Homeopátiás szerekkel hatást csak akkor érhetünk el, ha hasonlóság van a szerre jellemző tünetek és a beteg által mutatott tünetek között. Ennek érdekében az előzmények kiderítésének (anamnézisnek) és a vizsgálatnak is szigorúan az egyénre kell összpontosítania. A homeopátia módszertana alapján ehhez szükséges a klinikai képpel kapcsolatos összes testi és lelki tünet feljegyzése, valamint a beteg - betegségére vonatkozó - egyéni reakcióinak ismerete.
Különösen igaz ez a krónikus betegségek esetében alkalmazott alkati kezeléseknél, amikor a beteg alaphajlamát, hátterét, kórelőzményét is ismerni kell.

Hogyan választ szert a homeopata akut betegségre?

Az akut betegségek gyógyítása a tünetek összességére rendelt tüneti szerrel történik. A szerrendelés alapja:
  • az etiológia, azaz hogy mi váltotta ki a betegséget. Ez lehet külső hatás, például erős lehűlés, de lelki ok is. Pl. kisgyermeknél féltékenység
  • a lokalizáció, azaz a tünet helye, hogy hol jelentkezik a testen a betegség.
  • módozatok és egyéni kísérőtünetek, pl. a megfázás az egyik embernél orrdugulást nyálkahártya-szárazságot és reggeli tüsszögést okoz, míg a másiknál színtelen, vizes orrváladékot és maró könnyeket. Egyikük állapota javul melegre, másik tüneteit a meleg kifejezetten fokozza.
Bár az alapprobléma, a nátha azonos, mégis különböző szerek fognak javulást okozni.
Nézzünk egy másik tünetet két betegnél. Mindketten ízületi fájdalomra panaszkodnak. Az egyiknél a fájdalom csökken nyugalom és helyi nyomás hatására, míg a másiknál mozgásra "bejáratódik" a végtag. Ez a két ellentétes jelenség két különböző gyógyszer felírását indokolja.
  • a fájdalom enyhül pihenésre, mozdulatlanságra = Bryoniára utal
  • lassú mozgásra javuló fájdalom = Rhus toxicodendronra utal.

Gyerekeknél is előfordulhat, hogy betegen dédelgetésre vágynak és friss levegőre, vagy épp ellenkezőleg, a meleg szobában érzik jól magukat, esetleg morcosak, emberkerülők. Az eltérések ismerete segíti a megfelelő homeopátiás szer kiválasztását.
Az alkat fogalma a homeopátiás orvosi elmélet egyik alapvető eleme. Az alkat hatással van az egészségre és a betegségre egyaránt. Ha a szervezet egyensúlya felborul, betegség jön létre. A betegségek megnyilvánulásai az egyéntől, vagyis annak alkatától függenek. Az alkat nem csupán a fizikai test állapotának leírása, itt a személyiség és a lelki típus is döntő fontosságú. Alkatunk testi, szellemi és érzelmi tényezők összessége.

Krónikus betegségek kezelése homeopátiával

A krónikus betegségek (például asztma, ekcéma) az arra hajlamos betegeket érintik. Ezeket alkati betegségeknek nevezzük. A homeopátia óriási lehetősége éppen az alkati, krónikus betegségek gyógyításában rejlik. A megfelelő alkati szer bevétele után a betegség folyamata megfordul. Ha nincsenek maradandó károsodások, a teljes gyógyulás is lehetséges.
Mindemellett ne feledjük, hogy krónikus betegségek homeopátiás alkati kezelését szakmailag felkészült, homeopátiában jártas orvosra kell bízni.
Ha a homeopata orvos megtalálja a beteg alkati szerét, rövidebb-hosszabb időn belül enyhíteni, illetve gyógyítani tudja a krónikus betegségeket.
Ha szeretnél homeopata orvossal konzultálni, itt találsz bővebben információkat.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák