Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hölgyeim, kezdjük a nyarat futással!

Szerző: Babaszoba.hu

2011. május 26.

Forrás: Budapest Sportiroda

Június 5-én lesz a nyár legnagyobb női futóeseménye, a 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála. Ezen a napon sportolni hívunk minden nőt - kicsit és nagyon, kezdőt és haladót - a Margitszigetre.

A kínálat bőséges, bármelyik sportos hölgy megtalálhatja a kedvére való távot és mozgásformát!
Ha rendszeresen edzel, melegíts be a nyárra az egyéni 7,5 kilométerrel. Ha megosztanád az élményt egy családtagoddal, barátnőddel, ezt a távot párosban (3,5 + 4 km) is teljesíthetitek. A kezdőket a 3,5 kilométeres futótáv várja, ha pedig lazábbra vennéd a tempót, gyalogolj 2,8 kilométert. Amennyiben igazán komoly kihívást keresel, teljesítheted a 3,5 és a 7,5 kilométert is!Az elmúlt 15 évben gyakorlattá vált, hogy számos anyuka hozza el gyermekét babakocsiban vagy kézen fogva. Ezt idén is bátran megteheted, hiszen az esemény valamennyi útvonala a forgalomtól elzárt területen halad.

"A nők az egészséges életmód családi karmesterei" - mondja a futás nagyasszonya, Monspart Sarolta tájfutó-világbajnok. Ő volt 1972-ben az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. "A nők azzal is jobban tisztában vannak, hogy a test is tőke. Nem mindegy egy nőnek - de egy férfinak sem -, hogy az okos fejét milyen test viszi, és az egészséges testmozgás ebben segít. A 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála rövidebb távjait minden nőnek ajánljuk - annak is, aki akár csak egy nappal előbb dönt úgy, hogy eljönne. Ha egészséges, biztosan teljesíteni tudja - nyugodtan jöjjön el kicsit futni, vagy gyalogolni, mert ez egy jó közösségi verseny. Aki rendszeresen fut, az induljon 7,5 kilométeren - ha hosszú távra készül (félmaraton, maraton), ez egy jó hétvégi edzés, ahol egy nagy futócsalád közösségében lehet. Ráadásul a Margitsziget ilyenkor gyönyörű, végtelen számú zöldet és virágot láthatunk. Az apukák, gyerekek is jöjjenek el szurkolni!"

Lányok, anyák, nagymamák, unokahúgok, nagynénik, barátnők, kolléganők - gyertek és kezdjétek a nyarat egy közös futással!

Bővebb információ és nevezés: www.futanet.hu

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák