Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hol jobb a babának, bölcsőben vagy kiságyban?

Szerző: Babaszoba.hu

2012. március 8.

Forrás: babaszoba.hu

Utánajártunk, hogy vajon ötlet-e bölcsőbe tenni a kisbabát.

Számos tudományos kutatás megerősíti, hogy az egyensúlyszerv ingerlése kedvező hatással van a központi idegrendszerre, így az agyi érést elősegítve minden érzékszerv fejlődésére és a korai mozgásfejlődésre is. Az egyensúlyi rendszernek alapvető szerepe van az éntudat kialakulásában is. Segíti a spontán mozgások tudatossá válását, vagyis beindítja a tanulási folyamatot. Ezek a feltételek a lengőbölcsőben fekvő babánál adottak: saját mozdulatai hozzák mozgásba a bölcsőt, és ez a ringás a magzati létre emlékezteti őt. Megnyugtatja és serkenti egyúttal.

Fontos kiemelni, hogy ezt a fajta rugalmas lengést az ívelt talpon álló bölcső nem biztosítja. Míg az első hónapokban egy kis ringó fészek körülöleltsége megnyugtatja a babát, a negyedik-ötödik hónaptól kezdve a már forgolódó babának ennél tágasabb helyre van szüksége - tájékoztat dr. Kincses Anita gyerekorvos.

Első hónapban felfüggesztett bölcső, később kiságy


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák