Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hogyan játszik a Bak jegyű gyerek?(XII. 22. - I. 20.)

Szerző: Podonyi Hedvig

2011. április 25. | Frissítve: 2019. január 18.

Forrás: Kismama magazin

Óvatos alkat lévén, látványos megoldások helyett minden téren szívesebben választja a fokról fokra haladás módszerét.

Ha valamit el akar érni, nem sajnálja a fáradságot és hosszú távú kitartásra képes, miközben folyamatosan kontrollálja tevékenységét. Éppen ezért kedvelheti például az építőjátékokat, vagy a fejtörést igénylő logikai feladatokat.

A Bak jegyű gyerek szívesen épít egyedül is

Ha más éppen nem áll rendelkezésére, akár néhány kaviccsal, vagy használati tárggyal is eljátszik; mindeközben szívesen kísérletezget annak érdekében, hogy minél többet tudhasson meg a fizikai világ törvényszerűségeiről. Az ilyen témájú olvasmányokban, filmekben is sok örömét lelheti.
Gyakran egyedül is remekül elfoglalja magát. Az igazi "gyerekes" játékokban, a nagy, sivalkodós hancúrozásokban másoknál ritkábban vehet részt, ehelyett nemegyszer felnőttes komolysággal, megfigyelőként követheti az eseményeket.
Némi biztatást, önbizalom-erősítést igényelhet ahhoz, hogy aktívabban és felszabadultabban merjen részt venni az őt körülvevő közösségek életében. Ehhez kiváló alkalmat teremthetnek például a természetközeli programok, a hegymászások, barlang- és egyéb túrák, melyeken a kis Bak-szülött igencsak elemében érzi magát.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák