Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hogyan ébresszük fel a babát?

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 2. | Frissítve: 2015. december 1.

Forrás: Kismama magazin

Az első hetekben az újszülöttkori sárgaság miatt előfordulhat, hogy nem ébred fel annyiszor szopni a baba, ahányszor szüksége volna rá. Jellemző, hogy szinte azonnal elalszik, ha mellre kerül. Így nem tud eleget enni, és sárgasága is elhúzódik emiatt.

Ha ezt tapasztaljuk, feltétlenül fel kell ébreszteni! Ha néhány korty után elalszik, vegyük le rögtön a mellről, és fektessük hanyatt valamilyen sima felületen. Ha ettől nem ébredne fel, vetkőztessük le úgy, hogy csak a pelenka maradjon rajta, és fektessük csupasz felsőtestünkre, éppen két mellünk közé. Ettől előbb-utóbb felélénkül, és próbálkozni fog a szopással. Az a cél, hogy mellenként legalább tizenöt-húsz percig aktívan szopjon. Ha a súlya nem fejlődik eléggé, és túl sokat alszik, ne hagyjuk nappal három óránál, éjszaka négy óránál többet aludni egyszerre. Ha rendeződik a súlya és elmúlik a sárgaság, már nyugodtan rábízhatjuk, mikor mennyit alszik.

Ezek is érdekelhetnek:
 • Éjszakai szoptatás
 • Sárgaság és szoptatás
 • Sárgaság az újszülötteknél


 • Hogyan ébresszük fel a babát?

  Regisztáció

  Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Az új JOHNSON'S ® kívül-belül megújultunk (X)

  Immáron 125 éve az a JOHNSON'S ® küldetése, hogy a világ leggyengédebb babaápolási termékeit hozza létre. Termékeket, amelyek annyira kíméletesek, hogy minden életkorban, minden korosztálynak ideálisak.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések