Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hogyan csillapítsuk a hasfájást?4 hasfájós tipp

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 8. | Frissítve: 2018. november 18.

Forrás: Kismama magazin

Csecsemőkorban gyakori probléma a kólika, aminek csillapítására, a baba megnyugtatására vannak sokaknál bevált módszerek. Vedd sorra, valamelyik biztos beválik.

A hasfájásos állapotban a baba sikoltásszerű sírást produkál, és lábait a hasához húzogatja. Babusgatással, ringatással a sírás nem szüntethető meg. Ha más tünet (hányás, hasmenés, láz) nem tapasztalható, akkor annyit tehetsz, hogy segítesz a kicsinek megnyugodni, illetve próbálod enyhíteni a fájdalmait, és segíted a szél távozását.

Léteznek bevált módszerek a hasfájás csillapítására. Ezeket próbáltad már?

1. Meleg fürdő
A meleg oldja a görcsöket. Ha rendszeresen nagyjából mindig ugyanabban az időben jelentkezik a hasfájás, időzítsük a fürdést ekkorra.
2. Borogatás
Tegyünk melegítőpárnácskát a baba pocijára. Hatásos lehet a nedves-meleg borogatás is.
3. Masszázs
A meleghatást gyengéd masszírozással ötvözhetjük. Dörzsöljük össze tenyerünket, hogy jól felmelegedjen, cseppentsünk rá néhány csepp édesköményolajat, és az óramutató járásával megegyező irányban körözzünk a baba köldöke körül, ez segíti a szelek távozását.
4. Kólikatartás
Könnyebben megszabadul a baba a szelektől (lényegében a kólika a felgyülemlett szél miatt jelentkezik), ha szabadon rugdoshat a lábaival. Fektessük hassal alkarunkra vagy combunkra úgy, hogy a lábacskái lelóghassanak.

Kólikatartás hasfájásra

Fontos! A gyógyszeres kezelést nem ajánljuk!
Kapcsolódó cikkeink hasfájás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák